Поділитись:

Житло, оборона та НАТО: у Луцьку з атовцями зустрівся Іван Апаршин (фото)*

Понеділок, 25 лютого 2019, 12:50

У Луцьку із атовцями зустрівся представник команди Анатолія Гриценка, кандидат на пост міністра оборони Іван Апаршин.

Зустріч, на якій лучани мали змогу поставити власні запитання та почути професійні відповіді від людини, яка працювала у структурі Міністерства оборони та Кабміні, відбулася 24 лютого.

На початку заходу до атовців звернувся керівник Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» Олександр Кралюк, який зауважив, що військові, які повернулися зі Сходу України, мають чимало проблем та відсутність підтримки.

«Зі своєї сторони скажу маленьку річ, у 2016 році міська рада проголосувала забрати гроші у дітей атовців на харчування. Реально, до цього часу не можемо перебороти. І вже скільки паперів не писали, як не намагаємося перебороти, але не виходить», – навів приклад Олександр Кралюк та передав слово Івану Апаршину, який був готовий відповісти на будь-які запитання.

Спочатку представник команди Анатолія Гриценка зауважив, що армія РФ на сьогодні дійсно є загрозою для України. Однак є варіанти того, як обороняти нашу країну на усіх її кордонах.

До прикладу команда Гриценка думає над тим, аби створити на Волині постійну територіальну оборону на кордоні з Білоруссю.

«Має бути невеличкий постійний структурний підрозділ. Він має фінансуватися за рахунок бюджету, бути на постійній основі, повинен мати свою базу, а у перспективі мати й свою зброю і  абсолютно незалежні ні від кого плани щодо прикриття кордону», – уточнив кандидат на пост міністра оборони.

Окрім цього атовці запитували у Івана Апаршина про те, чи могтимуть захисники, які отримали травми, працювати у таких підрозділах. На це представник команди Гриценка запевнив, що робота знайдеться усім охочим, адже там потрібно буде й збирати інформацію, контролювати різноманітні процеси та багато іншого.

Зі слів кандидата на пост міністра оборони, визначним для нього буде 2021 рік, адже саме цього року закінчиться транзит газу через територію України.

«Тоді у РФ немає більше обмежень. Це погана ситуація. Кажу так, як воно є», – зауважив Апршин.

Тож лучани запитали у кандидата на пост міністра оборони, якими будуть його дії після призначення на посаду.

«Не може зайти міністр оборони і почати робити те, що він хоче. Однак є деякі моменти, які можна прийняти дуже швидко. Наприклад 94 підприємства у структурі сфери управління Міністерства оборони чим займаються? Дерибанять. От ці підприємства, щоб вони більше не дерибанили, рішенням уряду варто одразу передати до Міністерства економіки. Хай вони займаються з ними!», – розповів Іван Апаршин.

Також він описав процес будівництва квартир для атовців, стимулювання чоловіків служити і захищати Україну, соціальний захист тих, хто повернувся зі Сходу України, розміщення запасів зброї на території інших країн.

Говорили й про вступ України до НАТО.

«У нас єдиний шлях – поступовий шлях у НАТО. Я у 2006 році провів більше днів у Брюселі, ніж у Києві. Ми весь час з ними опрацьовували варіанти та механізми, як нам переходити… Там є стандарти процедури. В них командир батальйону, бригади, роти має настільки багато повноважень, високу відповідальність, що практично не залежить від вищого керівництва у разі необхідності прийняття рішень», – описав представник команди Анатолія Гриценка.

Зустріч із атовцями пройшла емоційно та плідно. Чоловіки домовилися про наступні зустрічі та про активний діалог із представниками команди Гриценка.

* політична реклама

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кого лучани бачать Президентом: рейтинг

Надрукувати
мітки:
коментарів