Поділитись:

На Волині – майже сотня повідомлень до поліції про вибори

Понеділок, 25 лютого 2019, 12:54
На Волині – майже сотня повідомлень до поліції про вибори

На Волині станом на 25 лютого зареєстровано 94 повідомлення до поліції про події, які пов'язані із виборчим процесом.

Про це під час прес-конференції повідомив керівник напрямку превентивної роботи Головного управління поліції області Володимир Солоненко.

З них по 18 було накладено 22 адмінпротоколи, 12 – на розгляді. По двох повідомленнях не було знайдено підтвердження, що взагалі інформація мала місце, і це розцінюють як неправдиве повідомлення. Щодо 8 осіб вже є рішення судів про визнання винними у вчинені адміністративних правопорушень.

Найпоширенішими порушеннями є агітація без вихідних даних. Однак було й 7 повідомлень про підкуп виборців. Вони не підтвердилися.

На сьогодні розслідування щодо діянь, які підпадають під кримінал, відсутні, уточнив начальник слідчого управління Андрій Литвин.

Керівник Головного управління Нацполіції в області Петро Шпига повідомив, що з 21 січня розгорнута діяльність робочих груп для виборчого процесу. Він зазначив, що, попри політичні вподобання, поліція буде однаково чинити щодо осіб, які порушуватимуть виборче законодавство.

"Ситуація контрольована, і думаю, що до кінця виборів зробимо усе, аби мешканці області змогли здійснити волевиявлення", – зауважив Петро Шпига.

Координатор Громадянської мережі ОПОРИ в області Катерина Шарпата зазначила, що впродовж останнього місяця зросла активність кандидатів в президенти. Хоча б якусь активність проявляли 17 кандидатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-спікерку Сироїд підозрюють у незаконній агітації на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024