Поділитись:

Трагедія в Нововолинську: версію про чадний газ ще не підтвердили

Понеділок, 25 лютого 2019, 15:15
Трагедія в Нововолинську: версію про чадний газ ще не підтвердили

Після смерті 36-річної жінки та її півторарічного сина в будинку в Нововолинську, за попередньою версією внаслідок отруєння чадним газом, при міській раді була створена спеціальна комісія для розслідування трагедії.

Пройшло більш ніж три тижні, але причин поки не встановили, – інформує БУГ. 

Нагадаємо, ввечері 29-го січня свекруха знайшла мертвими у ванній кімнаті квартири невістку та онука. 

Наступного дня в міській раді мер зібрав екстрене засідання, створили тимчасову комісію. До складу ввійшли представники поліції, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому, міського відділу управління ДСНС, УЖК №2, аварійно-диспетчерської служби “Волиньгазу”.  Вона має визначити причину, внаслідок якої сталася трагедія.

Жителям під’їзду відключили газопостачання. Зі слів людей, їм говорили, що впродовж 10 робочих днів комісія повинна встановити причини смертельного випадку.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці чекають висновок експертів, щоб можна було притягнути до відповідальності винних у трагічній смерті жінки та її дитини.

Пройшло більш ніж три тижні. Як триває розслідування, чи є результати, чи встановлені причини – наразі невідомо. 

Відомо лиш те, що у квартирах, в яких не було порушень з підключенням газових плит та ніяких проблем з документами, частково відновили газопостачання. Та жителі усього під’їзду не мають теплої води, бо газові колонки не працюють поки ні в кого.

Звичайно, мешканцям приносить незручності відсутність теплої води, але вони чекають висновків експертиз та комісії. Адже хочуть знати точну причину трагедії, щоб подібне не траплялося знову. 

До того ж у квартирі чадним газом травляться не вперше, та попередні роки обійшлося без летальних випадків.

На сайті міськради остання новина про розслідування опублікована 6 лютого. 

Тоді планували дообстежити квартиру, в якій загинули матір з дитям, зокрема, перевірити тягу і колонку. Чоловік, який втратив дружину, просив додатково провести експеримент з увімкненою газовою колонкою, щоб відтворити ситуацію, яка призвела до летального випадку.

Заступник голови ОСББ «Шахтар» 23 Олег Попков поінформував, що у квітні та листопаді минулого року проводилася планова перевірка димовентиляційної системи, про що складено відповідні акти. Це також підтвердили жителі будинку.

5-го лютого на місці події працювала комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку. Вона має з’ясувати обставини та причини цієї трагедії. Зокрема, за допомогою ендоскопа обстежено димову та вентиляційну систему зсередини, зроблено заміри сили тяги. Проводяться різного роду експерименти, опитуються свідки. Комісія визначить осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до аварії.

Зі слів заступника міського голови Володимира Рожелюка, ситуація перебуває на постійному контролі міської влади. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегтися від отруєння чадним газом: поради фахівців

Надрукувати
мітки:
коментарів
08:30
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024