Поділитись:

У Суспільному розповіли, як обиратимуть нового представника на Євробачення

Вівторок, 26 лютого 2019, 03:45
У Суспільному розповіли, як обиратимуть нового представника на Євробачення

У "Суспільному" розповіли, що обиратимуть представника України на пісенному конкурсі Євробачення-2019 серед усіх фіналістів національного відбору.

Про це "Громадському" повідомила член правління Національної НСТУ Олександра Кольцова.

"Спочатку ми проконсультуємося з Європейською мовною спілкою щодо політизації процесу відбору в Україні. Як це вплине взагалі на нашу участь цього року. Потім ми поспілкуємося з юристами, чи ми хочемо продовжувати брати в цьому участь як мовник. Потім ми поспілкуємося с менеджментом артистів. А потім ми приймемо рішення", – пояснила вона.

На запитання, чи відрізняється договір, який пропонували MARUV, від документу, який пропонували переможцям нацвідбору в минулому, Кольцова відповіла, що новим був тільки пункт про заборону виступати в Росії.

"Те, що артист виклав інтерпретацію цих пунктів… там просто дуже багато стандартних пунктів з правил Євробачення. Крім пункту про скасування гастролей в РФ – про скасування на час проведення конкурсу", – зазначила вона.

Кольцова підтвердила, що MARUV була згодна відмовитися від виступів у Росії, додавши, що раніше цей пункт не використовували, бо артисти, що виступають в Росії, не потрапляли в фінал нацвідбору.

"В кожному відборі були артисти, які на той момент виступали в РФ, жоден з них не виходив у фінал, тому ми не застосовували цю норму. Договір був завжди, додали цей пункт після першого півфіналу, коли з’явилися реальні шанси на те, що у нас буде такий кейс, і потрібно буде тлумачити це і для суспільства, і назовні", – розповіла Кольцова.

Вона додала, що іншому кандидату, який захоче представляти Україну на Євробаченні, запропонують той самий договір, від якого відмовилася MARUV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я – музикант, а не бита на політичній арені", – MARUV про Євробачення

Надрукувати
мітки:
коментарів