Поділитись:

На Волині почали менше хворіти на кір

Вівторок, 26 лютого 2019, 14:31

За показниками захворюваності на 100 тисяч населення Волинь перебуває на сьомому місці в Україні.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

З початку року в області зареєстровано 1155 випадків кору. Захворюваність реєструється на території усієї області. Продовжують виникати спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти та у побуті. За останній тиждень спостерігають тенденцію до зменшення числа випадків хвороби. Зареєстровано на 40 % менше хворих, ніж попереднього тижня. Щоденно фіксується від 15 до 20 захворілих.

Співвідношення між дорослим та дитячим населенням в структурі захворюваності 40 % та 60 % відповідно. Найстаршому хворому 61 рік, наймолодшому – 6 місяців. Серед дорослих захворілих 51 % – це населення, яке працює. Захворювання зареєстровано серед трьох медиків, семи працівників освіти, та працівників сфери обслуговування (шість осіб). Найвищі показники захворюваності  у віковій групі від 5 до 9 років. Це  діти, котрі або не щеплені взагалі, або вчасно не отримали другу дозу КПК.

За останній тиждень найбільше хворих зафіксовано в Луцьку (30 осіб), Горохівському, Луцькому районах (по 18 осіб), Іваничівському, Ківерцівському районах (по 9 осіб), в інших районах – від 7 до 2.

На контролі перебуває виконання протиепідемічних заходів у 16 спалахах кору: в Горохівському, Іваничівському та Луцькому районах (по 3 спалахи), у Ківерцівському районі, м.Володимир-Волинський та м. Луцьку (по 2 спалахи), Камінь-Каширському районі (1 спалах). 10 спалахів зафіксовано в навчально-виховних закладах, 5 – в побуті, 1 – на підприємстві.

У січні 2019 року в області проведено 5436  щеплень проти кору, 26 % із них – це позапланові щеплення, котрі здійснені за епідемічними показаннями та особам з груп ризику. Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку і досі майже 3500 не щеплених від кору дітей

Надрукувати
мітки:
коментарів