Поділитись:

"Тимчасова влада використовує місто виключно для себе". Про що говорив Андрій Покровський у Луцьку

Вівторок, 26 лютого 2019, 20:33

У вівторок, 26 лютого, у Луцьку відбулася відкрита розмова із депутатом міськради, меценатом, бізнесменом, засновником Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрієм Покровським.

Так, у розважальному центрі «Промінь» зібралися чимало небайдужих містян, які стали учасниками відкритої розмови на тему «Луцьк: що далі..?».

«Конкурент» також побував на зустрічі та занотував висловлювання Андрія Покровського про сучасний стан міста, роль лучан у виборчому процесі, співпрацю влади та бізнесу у Луцьку, участь «СВІДОМИХ» у виборах та фактори, які нині потрібні місту аби розвиватися.

ПРО ТЕ, ЯКИМ Є ЛУЦЬК СЬОГОДНІ

Луцьк 2 роки живе без міського голови. Це дуже погано. Місто з кожним днем втрачає у своєму розвитку, через те, що у сьогоднішньої тимчасової влади відсутнє цілісне бачення, куди воно повинно рухатися.

Сьогоднішня тимчасова влада використовує місто як ресурс виключно для себе та своїх союзників. Вона не має візії розвитку міста. Представники влади не могли самостійно розробити стратегічні цілі розвитку міста, займаючись цим питанням майже 2 роки. Вони не прислухаються до конструктивних ідей опозиційних депутатів.

ПРО ЛУЦЬК У ВИБОРЧОМУ ПРОЦЕСІ

Практично за все в місті відповідає міська рада та керівник міста. Ні Президент, ні обласна адміністрація не мають серйозного впливу на розвиток міста. Виключно більшість у міській раді та міський голова. Тож для Луцька, зрештою, не надто важливо, хто є чи буде Президентом України. Куди важливішим буде, якщо народні депутати разом із депутатами міської ради та міським головою спільно і злагоджено будуть працювати на благо міста.

Ця конструкція має працювати як узгоджений механізм. Тоді буде користь для міста. Якщо за Миколи Романюка вона працювала, хоч і не бездоганно, то сьогодні вона не працює взагалі.

ПРО СПІВПРАЦЮ ВЛАДИ З БІЗНЕСОМ

Лише завдяки розвитку бізнесу можна суттєво наповнювати міський бюджет. І щоб місто розвивалося, безумовно має бути сприятливий бізнес-клімат. Влада має його культивувати. А що ми бачимо насправді?

Я хотів завести у місто Макдональдс. Це не найкращий ресторан і там не найсмачніша їжа, але це хороший сигнал для інших міжнародних інвесторів – вони «зарубали» цю спробу. Тепер в найближчих 5 років Макдональдс навіть не спілкуватиметься з представниками Луцька. Бо такі у них правила. І що доброго влада зробила? Вирішала поставити сквер авіаторам на потенційному місті для Макдональдса. Де цей сквер чи пам’ятний знак? А ніде. Бо працюють вони на руйнування, а не на створення…

Першочерговим завданням для нової влади міста я бачу утримати тут внутрішнього інвестора.

Треба створити усі умови, щоб бізнес, який хоче створювати нові робочі місця, відкривати виробництва, будувати житло чи готелі, робив це без зайвих перешкод.

ПРО РОЛЬ «СВІДОМИХ» У ВИБОРАХ

Я та Громадянський Рух «СВІДОМІ» не стоятимемо осторонь виборчого процесу. Вже скоро ми розпочинаємо інформаційну кампанію «Голосуй свідомо», де не будемо агітувати за когось з кандидатів, а інформуватимемо лучан про повноваження Президента, розповімо, як аналізувати діяльність кандидатів та їхні обіцянки.

Але проголосувати свідомо, чітко розуміючи відповідальність за ту людину, якій ви хочете дати владу в державі.

ПРО ТЕ, ЩО НИНІ ПОТРІБНО ЛУЦЬКУ

Луцьк самодостатнє місто. Тут є практично усе для того, щоб воно розвивалося і процвітало.

Луцьк має зробити ставку на комфорт та безпеку для всіх, тоді він стане справді домом для сотень тисяч лучан та магнітом для гостей.

Ми ще самі не усвідомлюємо, який потенціал має наше місто та кожен з нас особисто, тому що нас не вчили місцевому патріотизму. Проте, я  впевнений, що завдяки нашому рухові кількість патріотів Луцька постійно зростатиме.

Фото: Роман Домбровський та "Район. Луцьк".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чи залежить розвиток Луцька від того, хто стане президентом, – Андрій Покровський

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
19 січня 2024
18 січня 2024
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
27 листопада 2023
18 жовтня 2023
11 липня 2023
10 липня 2023
29 травня 2023