Поділитись:

Автівки для сімейних лікарів досі на тимчасових номерах (відео)

Середа, 27 лютого 2019, 06:33

Автомобілі, ключі від яких вручив голова ОДА Олександр Савченко ще в січні 2019 року, стоять у гаражах медзакладів. Їх придбали за гроші співфінансування Світового Банку для волинських Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що одну таку машину купили за 359 тисяч гривень. Загалом це обійшлося області у 8 млн 257 тисяч гривень.

Того дня автівки повезли у 18 амбулаторій Волині.

Є така і в Ківерцях, каже завідувач господарства КП «Ківерцівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Чміль. Машина майже 2 місяці стоїть у гаражі. Авто на тимчасових номерах – його досі не поставили на облік, каже завгосп.

Цю функцію мала виконати ОДА. Ситуацію прокоментував заступник голови ОДА Денис П’ятигорець.

«Ми домовилися з місцевими органами влади, що коли вони приймуть на свої території автомобілі, то відповідно до місцевих бюджетів повністю погасять всю цю історію – там в районі 200 тисяч гривень ціна питання. По всіх цих машинах всі платежі казначейство не пропускає, тому що відповідно до чинного законодавства той, хто купував, і має платити в Пенсійний фонд. Відповідно це обласне управління охорони здоров’я. Які зараз шляхи розв'язання цієї проблеми? Їх по суті два. Або заплатити з вільних залишків, або це так само можуть бути гроші місцевих органів влади, вони перераховують їх на обласний бюджет, і обласний бюджет на комісії приймає рішення про перерозподіл, і далі по процедурі»

У ківерцівській амбулаторії чекають, коли можна буде їздити за викликом новим автомобілем.

«У штаті у нас 13 водіїв, на кожен автомобіль закріплений водій. Цей автомобіль 14-й. Питання дуже-дуже наболіле...» – зазначив завгосп Микола Чміль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь – на другому місці з розмитнення "євроблях"

Надрукувати
мітки:
коментарів