Поділитись:

Городище чи Гірка Полонка: Чаруків хоче в ОТГ (відео)

Середа, 27 лютого 2019, 14:25
Городище чи Гірка Полонка: Чаруків хоче в ОТГ (відео)

Мешканці Чаруківської сільської ради, що в Луцькому районі, хочуть в об'єднану територіальну громаду вже три роки. Більшість – за приєднання до Городищенської ОТГ. Хоча влада в перспективному плані їх бачить із Гіркою Полонкою. 

Про це йдеться в сюжеті "12 каналу".

Депутат районної ради Степан Федорчук розповів, що Чаруків із Городищенською громадою зв'язує, перш за все, земля.

"Там 750 наших паїв. 117 працівників соцсфери здали землю, сьогодні вже і наші жителі здають городи. Моя думка, що нам треба до Городищ", – вважає він.

До Чаруківської сільради входить два села: Чаруків і Вигуричі. У першому мешкає більше півтори тисячі людей. У селі є одинадцятирічна школа, амбулаторія, пожежна станція. Мешканці кажуть, що на початку об'єднання їхнє село могло стати центром громади. Втім зараз такої можливості вже немає. Тепер люди не хочуть втратити хоча б шанс на добровільне приєднання. На їхню думку, процес затягує сільська голова. 

"Споконвіків Городище і Чаруків були разом, в 88-му році Городищенська сільська рада утворилася від Чаруківської сільради. Навіть і по землях, разом із селами. То, звичайно, якби вони виявили сьогодні таку ініціативу приєднатися до Городищенської, то треба була б згода наших депутатів, ми обрахували їхні надходження до бюджету і питання було б вирішене", – зазначила Голова Городищенської об'єднаної громади Світлана Соколюк.

Директор ТзОВ "Городище" Анатолій Никонюк, який є найбільшим платником податків у Городищенській громаді, каже, що бачить перспективи у Чаруківській сільській раді. Адже неодноразово допомагав фінансово, зокрема школі.

Голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович у телефонній розмові розповіла, що кілька разів звертались до Чаруківської сільради з пропозицією об'єднання. Втім, як і Городищенська громада, отримувала відмови.

"Жодного разу ця громада не порахувала за потрібне провести громадські слухання", – зауважила вона.

Зі слів Ніни Симонович, Чаруківська сільрада дотягнула до останнього.

Сільська голова Чарукова Жанна Пудлік запевнила, що її позиція щодо приєднання до об'єднаних громад є нейтральною. 

"Ми хочемо розпочати цю процедуру, щоб звернутися до однієї голови, другої, сісти вивчити питання, як вони бачать нашу сільську раду в своїх громадах, і тоді вже фінансово дивитись, яка спроможність, які наші доходи, що ми будемо мати в одній і в іншій", – розповіла вона.

До обох громад напишуть звернення про приєднання та вирішуватимуть: яка вигідніша. Також створять ініціативну групу, яка і поїде на перемовини до Городища та Гіркої Полонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутня Луцька РДА, ймовірно, включить чотири райони

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 липня 2022
22 жовтня 2021
03 вересня 2021
10 серпня 2021
03 червня 2021
09 січня 2021
20 жовтня 2020
06 жовтня 2020
28 вересня 2020
16:35