Поділитись:

НСТУ визнає вину за ситуацію з "Євробаченням", – Зураб Аласанія

Четвер, 28 лютого 2019, 14:39

Голова правління Суспільного мовлення Зураб Аласанія заявив, що НСТУ визнає себе винними за ситуацію з "Євробаченням".

Про це він сказав під час прес-конференції НСТУ щодо рішення відмовитися від участі в "Євробаченні-2019", – інформує Громадське. 

«Ми беремо на себе провину за ситуацію з "Євробаченням" і хочемо суспільного діалогу. Також ми наразі не збираємося розривати контракт з СТБ. Ми готові прийняти ще одну порцію хейту під час травневої трансляції через те, що під час трансляції "Євробачення" буде виступ Росії, хоча НСТУ не має права втручатись в саму трансляцію», – зазначив Аласанія.

Нагадаємо: у фіналі нацвідбору на "Євробачення-2019" перемогла співачка Maruv (Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, причиною якого стало запитання, а яким чином до конкурсу були допущені виконавці, що гастролюють в РФ.

Переможниця національного відбору мала підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Одна з умов договору – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень. Співачка Maruv заявила, що готова дод цього.  Але компромісу так і не знайшли. 

Однак Національна суспільна телерадіокомпанія України та команда співачки Maruv не дійшли згоди щодо умов контракту. 

Гурт Freedom-jazz girls band, який опинився на другому місці в національному відборі на Євробачення, відмовився представляти Україну. Виконавиця KAZKA, яка йшла слідом за Freedom-jazz girls band, теж відмовилася представляти Україну на "Євробаченні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів