Поділитись:

Держава платитиме вчителям, які працюють у приватних школах

Четвер, 28 лютого 2019, 19:32

Приватні школи цього року вперше отримають державне фінансування. Постанову, що регулює це питання, ухвалено Кабінетом Міністрів.

Чиновники пояснюють, що діють винятково в межах законодавства. Зокрема, запровадження такого порядку фінансування було прописано в статті 78 закону України «Про освіту». А запустити його уряд мав ще 1 січня 2019 року, – інформує Finance.ua. 

Розраховувати на держпідтримку зможуть не всі. А тільки ті зі шкіл, які мають ліцензію Міносвіти, почали працювати до 1 вересня 2018 року, не перебувають у стадії ліквідації і не проходять у справах про банкрутство. Кошти будуть направлятися на виплату зарплат вчителям та іншим педпрацівникам. А не розподілені на кінець року залишки субвенції на рахунках місцевих бюджетів можна буде витратити на господарські потреби школи – закупити меблі, обладнання, відремонтувати класи тощо.

Розподіляти кошти повинні будуть щомісяця обласні держадміністрації. При цьому їм потрібно буде включити в перелік отримувачів крім муніципальних ще й приватні школи. Органи Казначейства до 15 числа кожного місяця здійснюють перерахування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів