Поділитись:

До дачних масивів на Волині пустять більше автобусів

П'ятниця, 01 березня 2019, 12:34

Уже десяток років жителі дачних масивів «Світоч» та «Воротнів» незадоволені транспортною інфраструктурою до своїх територій. То не вистачає маршрутів, то недобросовісний перевізник, то схема маршруту не підходить. 

Після звернень голови дачного масиву «Світоч» Людмили Дядюк та масиву «Воротнів» Миколи Ільюшиця посадовцями ОДА було проведено ряд заходів. 11 лютого 2019 року представники управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації спільно з заступником голови Валентином Цьосем здійснили обстеження пасажиропотоку до масивів. Начальниця управління транспорту та інфраструктури Наталія Остапкович розповіла, що підприємець Хайчевський за маршрутом (№230А) здійснював перевезення, а два інших підприємці – Юзефко (№230А) та АТП «Луцьк» (№282) не здійснювали, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

"Підприємцям, які не здійснювали перевезення, ми направили письмові попередження, а після їх невиконання ми ще раз обстежили пасажиропотік. І знову зафіксували, що ці підприємці так і не вийшли на маршрут. Тоді ми направили їм розірвані договори. А сьогодні призначили на маршрут № 282 Промінь-Гаразджа-дачний масив «Воротнів» підприємця Назаренка, який сьогодні почав курсувати цим маршрутом з кількістю рейсів – чотири на день. Підприємець Хайчевський, який продовжує перевезення, виконує сім оборотних рейсів одним транспортним засобом. Юзефко, з яким розірвали договір, поки виконує вечірній та ранішній рейс, поки йде підготовка дозвільних документів іншому підприємцю, що буде виконувати перевезення з 15 березня", – розповіла про зміни Наталія Остапкович. 

Посадовиця резюмувала, що таким чином усі заплановані заходи були проведені. З 15 березня 2019 року до дачних масивів курсуватиме 17 рейсів щодня трьома транспортними засобами замість попередніх фактичних 12. Варто зазначити, що у нових автобусах буде більша пасажиромісткість. А коли розпочнеться дачний сезон – додадуть ще 2-3 рейси.

Однак голова дачного масиву «Світоч» через особисту неприязнь до перевізника Хайчевського та його водіїв вимагає, аби усі рейси здійснював один перевізник. Ба більше, дачницю не влаштовує схема маршруту перевезень Промінь-Гаразджа-Воротнів. Адже з її слів. «довго їздити та чекати маршрутку з одного кінця області в інший».

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зауважив, що найголовніше, аби волиняни мали можливість регулярно та безпечно їздити з добросовісним перевізником. А визначати монополіста, обраного окремою людиною, заборонено законодавством.

"Ми не повинні порушувати право людей на безпечне перевезення. Зараз є достатньо маршрутів, аби пасажири мали свої місця, не сиділи одне в одного на колінах. Розпочнеться дачний сезон – пустимо додаткові рейси, але все в межах чинного законодавства, – резюмував він. 

Учасники наради звернулися до заступника голови ОДА Валентина Цьося, аби він відправив лист до Луцької міської ради з проханням продовжити рух міського маршруту №3. До слова, це вже третій такий лист, з яким ОДА звернеться до міської ради. На листи від квітня та жовтня 2018 року посадовці Луцькради не відреагували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які маршрутки в Луцьку їздять замість 47-ї

Надрукувати
мітки:
коментарів