Поділитись:

Прес-секретар Волинської ОДА вкотре "спіймала" "Аверс" на брехні (відео)

П'ятниця, 01 березня 2019, 13:40
Прес-секретар Волинської ОДА вкотре

Прес-секретар Волинської ОДА Катерина Павлова вкотре навела факти брехні телеканалу "Аверс". А також розповіла про скандал, який "роздмухали" журналісти навколо її записів у щоденнику. 

Про це вона розповіла у третьому своєму блозі.

Нагадаємо: на телеканалі "Аверс" вийшов сюжет про начебто неробочі записи в щоденнику працівниці ОДА. Виходить, що журналісти телеканалу покопирсалися в особистих речах прес-секретаря ОДА. Катерина Павлова розповіла, що це сталося тоді, коли вона вийшла з кабінету, аби домовитися про запис коментаря голови ОДА Олександр Савченка. 

"Поки мене не було в кабінеті, ці два добродії вирішили трохи покопирсатися в моїх особистих речах, щоб потім на телеканалі показати мій особистий щоденник, в якому я веду приватні та робочі записи. Сказати, що це аморально? Сказати, що це не професійно? Сказати, що це не абсолютно не відповідає журналістській етиці? Ну, можна було б це сказати, але для кого? На «Аверсі» давно забули, що таке професія журналіст та що таке мораль", – обурилася Павлова. 

Крім того, вона спростувала черговий наклеп на голову ОДА Олександра Савченка. Цього разу йшлося про інклюзивно-ресурсні центри. 30 січня «Аверс» відзняв негативний сюжет про інклюзивно-ресурсні центри, які відкривалися у Волинській області з 2018 року. 

Журналісти «Аверсу» приїхала знімати сюжет в ІРЦ. Під час розмови з керівниками закладу вони розпитували в них, чого ж не вистачає в закладі. Звичайно, кожен керівник прагне більшого і люди чесно говорили журналістам про свої мрії. Утім, вони не знали, що завдання «Аверсу» – зняти сюжет про те, що губернатор Савченко начебто відкрив недороблені та неготові ІРЦ, щоб догодити Президенту, адже такі заклади створювали за ініціативи Марини Порошенко. 

Окрім того, журналісти «Аверсу» зауважують, що нібито у Рожищенському ІРЦ обладнання є, але поставити його немає де, бо дуже мале приміщення. 

Зі слів Катерини Павлової, при підготовці сюжету журналісти мали б поцікавитися всіма правовими аспектами створення інклюзивно-ресурсних центрів. Достатньо було просто написати інформаційний запит на ОДА, щоб їм пояснили, що ІРЦ створюються не за принципом, «де хочу та як хочу», що є чіткі правила, які прописані в наказах Міністерства освіти. Ось, для прикладу, існує наказ, в якому є примірний перелік обладнання, яке необхідне для того, щоб ІРЦ розпочав свою роботу. 

Вона також звернула увагу на те, що цей перелік «примірний». Тобто можна мати або все з цього переліку, або частину. Одразу після відкриття ресурсні центри аналізують фактичне навантаження та складають список додаткового необхідного обладнання. 

Як пояснила вона, держава ж про таку ситуацію знає, тому в бюджет щороку закладатимуться кошти на розвиток Інклюзивно-ресурсних центрів. Наприклад, у 2019 році на вдосконалення інклюзивного освітнього середовища з державного бюджету Волинській області виділено понад 41 мільйон гривень. З них 11,5 мільйонів – на оплату праці фахівців інклюзивних класів та оснащення ресурсних кімнат. Ще понад 29 мільйонів гривень спрямовано на оплату праці спеціалістів та розвиток матеріально-технічної бази ІРЦ.

Відтак Катерина Павлова підсумовує і наводить три факти брехні телеканалу: 

по-перше, усі інклюзивно-ресурсні центри були відкриті та оснащені чітко до наказів Міносвіти. Тому теза «Аверсу» про «неповноцінно працюючі ІРЦ, які відкриті для галочки», – це повна брехня;

по-друге: сюжет «Аверсу» мав на меті висвітлити в негативному світлі голову Волинської ОДА Олександра Савченка та ініціативу Марини Порошенко. Але разом з тим своїм сюжетом «Аверс» вклав у вуха глядачів й іншу тезу – інклюзивно-ресурсні центри є недоробленими та неефективними;

по-третє: у погоні за сенсацією "Аверс" знову спекулював на дітях. Своїм сюжетом вони підривають довіру людей до Інклюзивно-ресурсних центрів. Хоча ці центри на сьогодні вже дали шанс на повноцінну освіту багатьом дітям. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів