Поділитись:

Створили гру, де кожен може стати головою ОТГ

П'ятниця, 01 березня 2019, 16:16
Створили гру, де кожен може стати головою ОТГ

У Київському просторі mOre 28 лютого десятки представників об’єднаних територіальних громад з усієї України вперше колективно пограли в онлайн-гру «Моя громада».

Гравець стає віртуальним головою ОТГ і впродовж каденції відчуває на собі тягар відповідальності за громаду, коли вирішує питання її розвитку. Проект створено «ULEAD з Європою» за підтримки команди UСhoose, – інформує Український кризовий медіацентр. 

Гравець у гумористичній формі знайомиться з проблемами громади, ухвалює рішення, що впливають на безпеку, регіональну співпрацю, рейтинг, законність і бюджет. До гравця «приходять» герої, що спокушають солодкими обіцянками й раціональними пропозиціями, а завдання віртуального голови ОТГ – погодитися або ж – відмовити. Якщо хоча б один із показників падає до нуля – гру закінчено. Це програш гравця і його громади також. Якщо ж вдасться протриматися до кінця каденції – сума балів покаже, наскільки вона була успішною.

«Мета цієї гри – залучити молодих людей до реформи децентралізації, щоб вони її розуміли. Гра дуже сучасна і смішна, а модні персонажі привертають увагу. Ми повинні спілкуватися з молоддю і намагаємося це робити різними шляхами. Ціль нашої підтримки децентралізації – підвищити розуміння реформи, і гра – це один зі способів», – ділиться враженнями Астрід Коль, керівниця відділу комунікацій, діалогу та налагодження зв’язків Програми «U-LEAD з Європою».

Гра також вчить гравця законодавчим моментам: що належить до обов’язків голови ОТГ, які повноваження впливають на відповідні показники, які питання є стратегічними.

«Збоку виглядає, що рішення у громадах ухвалюються легко, можна багато чого зробити, але на законність й інші чинники часто увагу не звертають. Завдяки грі молодь, відчувши себе на хвилинку головою ОТГ, зробить висновки, що це – не лише посада, а й велика-велика відповідальність», – ділиться враженнями від гри Ірена Лісова, голова новоствореної Гришковецької ОТГ, й додає, що її улюблений персонаж у грі – священик.

«Гра демонструє зв’язок «рішення-наслідок». Кожне рішення гравця має свій наслідок, тому надзвичайно важливо «вмикати» критичне мислення. «Примірявши» на себе роль голови ОТГ, гравець зрозуміє, що для ефективної роботи необхідно враховувати велику кількість показників та інтереси різноманітних цільових груп. А це нелегко», – зазначила Олеся Драшкаба, лідерка проекту UСhoose (УКМЦ).

Зіграти в гру може кожен на сайті http://myhromada.info

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів