Поділитись:

Пишіть листи: волинян закликають написати стратегію

П'ятниця, 01 березня 2019, 17:07
Пишіть листи: волинян закликають написати стратегію

На Волині мають затвердити стратегію розвитку області на три роки. Для цього збиратимуть пропозиції від волинян.

Про проект Ради регіонального розвитку 1 березня розповів голова Волинської ОДА Олександр Савченко, голова Луцької РДА Тарас Яковлев та заступник голови ОДА Денис П'ятигорець. Йдеться про стратегію на 2019-2020 рік.

Пишіть листи: волинян закликають написати стратегію

Нині триває процес обговорення документа, збір пропозицій та інформації. Для збору інформації від громадян надруковано близько до 200 тисяч конвертів зі зворотною адресою до Ради регіонального розвитку, куди волиняни зможуть надсилати пропозиції. Така система діє по всій державі. Після збору пропозицій відбудеться засідання Ради, де документ затвердять. Це станеться в березні. Потім в області програми соцекономрозвитку будуватимуть на основі цієї стратегії. І затверджуватимуть усе вже на засіданні обласної ради.

"Враховуючи непрості стосунки з облпадою, ми робимо максимально прозорим цей процес", – зазначив Савченко.

Його заступник Денис П'ятигорець зазначив, що це має скасувати старий підхід затвердження програм.

Довідково:

Указом Президента України від 21 квітня 2015 року № 224/2015 було утворено Раду регіонального розвитку як консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

Основними завданнями Ради регіонального розвитку було визначено сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів.

Основними завданнями Ради регіонального розвитку з-поміж іншого є:

  • вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку регіонів, механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу регіонів, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності;
  • підготовка пропозицій щодо напрямів, пріоритетів та механізмів проведення адміністративно-територіальної реформи, формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади з урахуванням стандартів Європейської хартії місцевого самоврядування, реалізації регіональної державної політики у сфері кадрового забезпечення державного управління в регіонах та законодавчого врегулювання цих питань.

Для продовження позитивних тенденцій розвитку регіону в області була проведена обласна рада регіонального розвитку. Такі ж ради були проведені по всіх районах та окремих ОТГ Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас ЯКОВЛЕВ: про погрози тюрмою, роботу в РДА, вибори та новорічну ялинку (інтерв’ю)

Надрукувати
мітки:
коментарів