Поділитись:

Содом і Гомора: як проходила лютнева сесія міської ради Луцька

Субота, 02 березня 2019, 14:47

Лютий місяць виявився надзвичайно насиченим на події, як в світі, так і в Україні зокрема. Поки в США тривають пристрасті навколо політики Трампа, в Україні відбувається імітація імпічменту Президента. Натомість під час сесії в Луцькій міській раді горіли розмови навколо грального бізнесу в місті. Загалом лютнева сесія в міській раді була доволі багатою на емоції. І якщо хтось мав змогу дивитися на це дійство в онлайн режимі, то повинен погодитися, що поведінка народних обранців виходила далеко за рамки адекватності та пристойності. Зрештою, не дарма говорять, що кожен має право на помилку, а щоб кожний міг цим правом скористатися, проводять вибори.

Розпочалося все із пропозиції Андрія Козюри оголосити імпічмент Президенту. Це, звичайно, вкрай «важлива» справа враховуючи, що до виборів Гаранта залишився місяць. Але, менше з тим. Звернення Алли Надточій щодо того, щоб привселюдно зачитали лист із прокуратури, який був надісланий депутатам міської ради, залишилося проігнорованим. Стосувався цей лист Євгена Ткачука – депутата луцької міської ради, якого недавно спіймали на дачі хабара в розмірі 1100 доларів. Сам Євген Ткачук в багатьох питаннях був солідарний із політичною партією "УКРОП" та мав з ними тісні стосунки. Тому, власне, зрозуміло чому Григорій Пустовіт відмовив пані Надточій. Оскільки сам належить до команди "Батьківщини", яка є союзником "УКРОПу", і такі речі йому явно не додають популярності. Далі все класично – розгляд земельних питань та швидке ухвалення.

Однак під кінець сесії відбулася перепалка між Ігорем Поліщуком та опозиційним депутатом Андрієм Покровським навколо проблеми грального бізнесу в Луцьку. Ця проблема вже не перший день є предметом маніпуляцій з боку місцевої влади та ЗМІ по відношенню до опозиції. Ігор Поліщук звинувачує в організації грального бізнесу Андрія Покровського. Хоча саме Андрій Покровський подав проект рішення про заборону грального бізнесу в місті. Причиною цього стали необгрунтовані звинувачення в бік останнього.  Як наслідок зав’язалася гостра розмова. Реальних доказів про причетність Андрія Покровського до грального бізнесу немає. Як стверджує сам депутат, він позбувся його ще в далекому 2009 році, як тільки така діяльність стала забороненою в Україні. І хоча в багатьох цивілізованих країнах ця сфера діяльності є легальною і власники подібних закладів сплачують чималі податки в казну, Ігор Поліщук вважає, що це є великим моральним злочином. Тим не менше в бізнес центрі "Директорія", за адресою вул. Винниченка 26, який належить вищому керівництву УКРОПу на Волині, політичній партії до якої входить сам І. Поліщук, знаходиться один із таких гральних закладів. Тому позиція радника міського голови є щонайменше дивною. Сам Андрій Покровський звернувся до Ігоря Поліщука з проханням вибачитися, якщо він надасть беззаперечні докази про відсутність причетності до грального бізнесу. Відповідь про те чи вибачиться Ігор Поліщук залишається відкритою.

Власне, метою подібних спекуляцій є очорнити своїх політичних суперників. Прихильників "УКРОПу" в Луцьку все меншає і ця політична сила вдається все частіше до брудних методів гри. І якщо, як стверджує Андрій Покровський, влада в місті розвела Лас-Вегас, то депутати в міській раді розводять Содом і Гомору. Історія про хабарі, гральний бізнес та загалом поведінка під час сесії окремих депутатів створюють лише негативний імідж для міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів