Поділитись:

У лютому Волинь відвідали три кандидати у президенти і десять "VIP-агітаторів"

Понеділок, 04 березня 2019, 04:38

За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА на Волині, протягом лютого 2019 року область із візитами відвідали троє кандидатів у Президенти України. Окрім того, у регіоні побували "VIP-агітатори" – нардепи, національні політики та співаки, які  брали участь у заходах на користь кандидатів.

Так, протягом місяця Волинську область відвідали троє кандидатів: Валентин Наливайченко ("Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість"), Олександр Мороз ("Соціалістична партія Олександра Мороза") та Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка).

Першим на Волинь приїхав Валентин Наливайченко – кандидат побував у регіоні 7 лютого, відвідавши лише Луцьк. Тут він організував прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ.  На зустрічі також були присутні та лідер осередку партії Наливайченка на Волині Дмитро Громенко, який також став довіреною особою кандидата, і заступник керівника руху, керівник штабу Руслан Колєсніков.

У ході зустрічі Наливайченко презентував свою програму та запрошував приєднуватися до його руху та сприяти проведенню чесних виборів. Після свого виступу Наливайченко відповідав на питання журналістів. Він також розповів, що у Луцьку після ефірів на телеканалах матиме зустрічі із власниками автомобілів на єврономерах та учасниками АТО. Однак, чи відбулися вказані заходи, невідомо.

27 лютого м. Ковель відвідав кандидат у Президенти Олександр Мороз. Зустріч із ним відбулася у  актовій залі Палацу учнівської молоді, який є закладом позашкільної освіти. На зустрічі  також були прес-секретар кандидата та довірена особа Юрій Думанський.

Як уже повідомляла ОПОРА, на час виступу кандидата зал орендували з порушенням порядку – орендарем виступив не кандидат (в особі розпорядника поточного рахунку виборчого фонду), а Ковельський міський комітет профспілки працівників Державних установ.

28 лютого на Волині побував Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка). Кандидат у президенти разом із "Ляшкобусом" відвідав міста Горохів та Ківерці. Супроводжували кандидата очільник обласної організації партії Володимир Кравценюк, його заступник Володимир Прокопчук та депутат Волинської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Ройко.

У Горохові зустріч із кандидатом відбулася в актовій залі Горохівського коледжу ЛНАУ. У своєму виступі Олег Ляшко розповідав, як покращить життя українців, в разі його обрання Президентом. Зокрема, згадав Ляшко про відновлення смертної кари, розстріли корупціонерів, а також як буде вкладати кошти в медицину та освіту. Йшлося також про зростання мінімальної заробітної плати до 9 тисяч гривень тощо.

У Ківерцях Ляшко спілкувався із громадою у стінах районного будинку культури. Зауважимо, що перед виступом кандидата, публіку "розігрівав" артист Степан Гіга. Після прибуття до будинку культури Олега Ляшка, перед тим, як перейти до "політичної" частини зустрічі, кандидат заспівав з артистом дуетом.

Також протягом місяця на Волинь приїздили десять народних депутатів України, національних політиків та артистів, які проводили зустрічі з виборцями та концерти на підтримку певних кандидатів. Так, на Волині двічі побували нардеп Іван Крулько (Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина") та нардеп Андрій Лозовий (Радикальна партія Олега Ляшка), по разу регіон відвідали нардеп а віце-спікер Оксана Сироїд, нардеп Дмитро Лінько (Радикальна партія Олега Ляшка), нардеп Ірина Констанкевич ("Українське об’єднання патріотів – УКРОП"), а також політики Микола Катеринчук, Єгор Фірсов, Тарас Стецьків, співаки Анастасія Приходько та згаданий вище Степан Гіга.

Першим на Волинь завітав депутат Верховної Ради України  Андрій Лозовий, який є членом фракції Радикальної партії Олега Ляшка – 4 лютого він побував у місті Ковелі. В ході візиту Андрій Лозовий відвідав Ковельську міську лікарню та виступив перед колективом лікарів. Зауважимо, що цей візит не оминула увагою преса – про приїзд Лозового на Волинь написали у газеті "Вісник+К" за 7 лютого.

11 лютого місто Рожище із робочим візитом відвідав народний депутат України від фракції ВО "Батьківщина" Іван Крулько. Депутат вів прийом громадян. На прийомі також був присутній депутат Луцької міської ради, перший заступник голови Волинської обласної організації ВО "Батьківщина" Андрій Козюра. Про візит на Волинь Крулько того ж дня "відзвітував" на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Сьогодні працюю на Волині, у Рожищенківському районі. Під час зустрічей, яких сьогодні було сім, люди в один голос піднімають теми захмарних тарифів, низьких зарплат та пенсій, браку робочих місць, застарілого обладнання у лікарнях та школах…", – написав Крулько.

11-12 лютого на Волині перебувала заступник спікера Верховної ради України, представниця партії "Об'єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд. У перший день свого візиту вона прочитала лекцію для студентів Східноєвропейського національного університету у Луцьку та побувала у селищі Маневичі. Тут вона зустрілася із колективом місцевих торфобрикетного заводу та лікарні. Зауважимо, що під час візиту віце-спікера до райцентру, тут також був брендований автобус Андрія Садового.

12 лютого 2019 року у Рожищі віце-спікер зустрілася із представниками Асоціації фермерів Волині у районному будинку культури "Просвіта". Серед присутніх на заході був голова Рожищенської районної ради Андрій Музика. Під час зустрічі фермери висловили свої побажання до законодавства про запровадження ринку землі в Україні. Сироїд розповідала про відповідальність в управлінні державою, роль Президента та Верховної Ради та важливість команди, яка працюватиме із Президентом.

Серед іншого, віце-спікерка вжила вислови, які можуть містити ознаки агітації. Вона, зокрема, розповіла про те, що збільшує шанси боротися із загрозами, в тому числі з боку Росії. Мовляв, якщо в 2019 році оберуть якісного президента та якісніший парламент, в українців буде ще більше шансів. Оксана Сироїд також пригадала, що нині українцям нав’язують, що у другому турі буде "або він, або вона", а можна обрати третій варіант – Андрія Садового.

Цього ж дня вона також побувала у м. Ковель та смт Шацьк, де мала зустрічі із представниками підприємства "Ковельтепло", а також місцевими депутатами та громадою.

18 лютого на центральній площі міста Камінь-Каширський відбулося громадське Віче на підтримку кандидата у Президенти України Олександра Шевченка ("Українське об’єднання патріотів – УКРОП").  Приїхала на громадське віче і народний депутат Ірина Констанкевич. Присутні на громадському Віче висловили свою підтримку кандидату у Президенти Олександру Шевченку, адже переконані, що "він не зрадить ідеалам Майдану та побудує країну Гідності та Правди".

Також 18 лютого в с. Липне Ківерцівського району на Волині приїхав народний депутат Андрій Лозовий. В Липному він відвідав школу і дитячий садочок "Сонечко", де нещодавно відбулися ремонти. На це була спрямована державна субвенція, яку, за словами Лозового, виділили з ініціативи Олега Ляшка. В с. Холоневичі у Ківерцівському районі Андрій Лозовий побував в дитячому садочку "Колобок" – подивився, як облаштували територію, відремонтували будівлю, ремонт якої також відбувся "за сприяння Олега Ляшка та Радикальної партії", поспілкувався з колективом.

21 лютого на Волинь приїхав народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько. Він поспілкувався з вчителями школи в смт Цумань Ківерцівського району. Під час заходу він наголошував, що минулого року завдяки зусиллям Олега Ляшка на ремонт цієї школи були виділені гроші з державного бюджету: зробили повну заміну вікон, ремонт фасаду та подвір'я.

24 лютого Волинську область відвідали представники команди Анатолія Гриценка ("Громадянська позиція") Микола Катеринчук, Єгор Фірсов та Тарас Стецьків. Вони мали записи ефірів та інтерв’ю на місцевих каналах, провели зустрічі з громадськими організаціями учасників АТО, керівниками районних штабів партії та активними громадянами Луцька. Далі вирушили в райони області на зустрічі з людьми. Також політики поспілкувались з місцевими журналістами під час прес-конференції.

Під час зустрічі яка відбулась у Луцьку у штабі Анатолія Гриценка, Єгор Фірсов та Микола Катеринчук розповідали про шанси кандидата на здобуття перемоги на виборам, окреслили плани на майбутнє, представили "оновлену" команду Гриценка на Волині та відповідали на питання журналістів.

У Горохові у приміщенні центральної районної бібліотеки екс-нардеп Тарас Стецьків також розповів про "історичний момент, коли українці мають реальний шанс отримати чесного президента та, врешті, дійсно перетворитися на сильну, незалежну та соціально відповідальну державу".

25 та 26 лютого у м. Ковель та м. Володимир-Волинський відповідно з концертами на підтримку Юлії Тимошенко завітали нардеп Іван Крулько та співачка Анастасія Приходько. Концерт супроводжувався трансляцією відеороликів про Юлію Тимошенко, "наметовим містечком", де мешканці отримували друковану агітаційну продукцію на користь кандидатки та безкоштовні набори – шапка, шарф і рукавички. Зауважимо, що зі сцени Іван Крулько розповідав по переваги кандидатки у президенти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, у скільки обійдеться ЦВК друк бюлетенів для виборів

Надрукувати
мітки:
коментарів