Поділитись:

У Луцьку просять вдосконалити "пакунок малюка"

Понеділок, 04 березня 2019, 08:34

З вересня в Україні запровадили допомогу "пакунок малюка", який спрямований на стартову підтримку для новонароджених.

Така допомога давно успішно практикується в інших європейських країнах, але видається вона заздалегідь до пологів, завдяки чому може зменшити витрати на збір речей у пологовий будинок, уникнути дублювання, адже частина речей необхідна вже у перші дні після народження дитини, а через місяць може втратити свою актуальність. Відтак у Луцьку просять вдосконалити видачу такого пакунка. Відповідну петицію зареєструвала 4 березня Олена Петрошук. 

Вона пропонує більш професійно підійти до питань: 

  • якості (не допускати речей невідомого походження, з сумнівним складом, з не натуральної сировини); 
  • вчасної видачі впродовж 1-3 дня з народження (а не впродовж місяця).

А щоб уникнути ситуації з відсутності "пакунків", жінка пропонує щомісяця визначеному працівнику в пологовому подавати дані щодо кількості жінок, яким видані листки непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами (тобто кількості потенційних отримувачів "пакунків" у наступні два місяці), у відповідний підрозділ соціального центру.

"Так, на основі сформованого запиту попередньо у пологовий доставлятиметься необхідна кількість допомоги, яка видаватиметься кожному новонародженому доречно протягом першого-третього дня його життя (а не, як кажуть в лікарні, "коли пощастить")", – зазначила вона.

Аби петицію розглянули органи влади, вона повинна набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів