Поділитись:

Як захистити квартиру від злодія

Понеділок, 04 березня 2019, 09:39
Як захистити квартиру від злодія

Зломники не перебирають методами, щоб потрапити до будинку. Якщо ви встановили надійні двері – полізуть через вікно. Але є способи захиститися від проникнення зловмисника до квартири.

Журналісти "Сегодня" вирішили з'ясувати, як врятуватися від пограбування.

Експерт з безпеки Михайло Гулак розповів, що потрібно два предмети для розкриття вікна – це дриль зі свердлом і викрутка. 

Найчастіше українці прагнуть заощадити при установці вікон, але економія тут сумнівна – протизламне вікно не набагато дорожче звичайного.

"Присутність протизламної фурнітури затримає його (злодія) до 15 хвилин. Вікно з 50-секундним потраплянням (до квартири) коштуватиме близько 4 тисяч гривень, вікно з протизламною фурнітурою коштуватиме 4,5 тис. грн – це буде перший, або другий клас протизламу", – розповіла керівник відділу продажів одного з магазинів вікон.

Експерт з безпеки Сергій Кириленко розповів про способи, як уберегтися від злому житла і проникнення грабіжника до квартири.

"Найважливіше для злодіїв – це швидкість для того, щоб він міг швидко потрапити до квартири і швидко звідки втекти. Тому можна встановити спеціальні прилади, на усунення (грабіжником) яких потрібен час. Максимально можуть зупинити будь-які допоміжні засоби, які блокуватимуть віджимання самого вікна, ось такі варіанти замків, які можуть бути на ключі або без них, які тримають вікно і не дають можливості відкрити. Коштують такі "застібки" разом з установкою близько 300 гривень. Злочинець відчує, що є проблема, вікно нікуди не рухається і він не може відколупати. Далі варіант – або бити скло або піти", – сказав він.

Для надійності експерт радить встановити захист в двох місцях на одне вікно, тоді шансів, що злодії не захочуть з ним мати справу, більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів