Поділитись:

"Невакциновані діти не ходитимуть до школи", – головна освітянка Волині

Понеділок, 04 березня 2019, 16:25

У Луцьку батьки дітей, які не мають щеплень, долучилися до Всеукраїнської акції-мітингу на захист прав дітей на освіту, свободи вибору в лікуванні та профілактиці захворювань. Акція протесту відбулася біля будівель міської ради та облдержадміністрації 4 березня. Мета акції – звернути увагу влади на ситуацію з відстороненням від навчального процесу дітей, які не мають щеплень. Адже це, зазначили батьки, суперечить закону. 

З цього приводу ІА «Конкурент» взяв коментар у заступника начальника управління охорони здоров’я Віктора Глухманюка.

«Кожен має право на волевиявлення. Це добре, бо це є показником демократії в цій країні. Проте завтра може вийти хтось на іншу акцію протесту  і скаже, чому ми маємо ризикувати своїми дітьми, бо хтось не хоче щеплюватися?», –  коментує Віктор Миколайович.

З його слів, ніхто не обмежує право на освіту, тут обмежене право на відвідування колективу. А не щеплені діти ж можуть вчитися дистанційно. Хоча, зазначає, якщо директори навчальних закладів беруть на себе відповідальність порушувати закон про боротьбу з інфекційними захворюваннями, то вся відповідальність лягає на них.

«Якщо вивчити європейський досвід, то виявиться, що я навіть не знаю, про що ці акції. У європейських країнах, якщо батьки безпідставно відмовляються від щеплень, то несуть за це відповідальність, сплачують штрафи. А от у нас, бачте, отак. Хтось собі придумав, що хоче, щоб їхня дитина вчилася без щеплень, бо так їм хочеться. Але так не буває», –  каже Віктор Глухманюк.

На акції протесту зібрали підписи під колективним зверненням до очільників області. У зверненні мітингувальники просять скасувати розпорядження про недопущення невакцинованих дітей до навчання.

Очільниця управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна запевнила, що розпорядження дієве, адже кількість хворих на кір зменшується. А про скасування цього документа не може бути й мови. 

Нагадаємо:Лучани продовжують хворіти на ГРВі, кору немає.У Луцьку і досі майже 3500 не щеплених від кору дітей 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не проти вакцинації – проти дискримінації": у Луцьку протестують батьки (фото, оновлюється) 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
15 лютого 2024
09:17
25 жовтня 2023
22 вересня 2023
18 вересня 2023
05 серпня 2023
05 травня 2023
19 листопада 2022
04 листопада 2022
03 листопада 2022