Поділитись:

Чим волиняни наповнювали держбюджет упродовж нового року

Вівторок, 05 березня 2019, 17:46

Упродовж січня-лютого 2019 року до держбюджету волинські суб’єкти господарювання спрямували 516,3 мільйона гривень податкових платежів, які
адмініструють органи ДФС.

Це на 61,8 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Позитивна динаміка, що протягом двох місяців характеризує ситуацію з мобілізації податкових платежів до держбюджету – найкраще підтвердження ефективності адміністрування податків фахівцями ДФС. Завдячуючи сумлінню волинського бізнесу та застосуванню сучасних інформаційних технологій в процесі податкового супроводу платників, бюджет отримує належні кошти ритмічно та своєчасно», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що електронний формат взаємодії ДФС з платниками дозволяє протидіяти спробам мінімізації податків
максимально швидко.

«Ризики несплати ми виявляємо на початковому етапі. Система моніторингу оцінки ризиків дозволяє своєчасно завадити спробам окремих суб’єктів господарювання маніпулювати з показниками податкової звітності з метою так званої оптимізації податків. Ріст надходжень – очевидне підтвердження результативності наших заходів», – підсумувала Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, у січні-лютому найбільшу суму до держбюджету в області сплачено платниками ПДВ – 244,8 мільйона гривень. Разом з тим, мобілізовано 156,4 мільйона гривень ПДФО, податку на прибуток – 47,1 мільйона гривень, військового збору – 46 мільйонів гривень, рентної плати – 12,8 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вже є п’ять офіційних мільйонерів

Надрукувати
мітки:
коментарів