Поділитись:

Іноземні медіа про Україну: огляд новин

Вівторок, 05 березня 2019, 22:34
Іноземні медіа про Україну: огляд новин
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

ІА «Конкурент» продовжує огляд найцікавіших новин про Україну в світових медіа. Детальніше – нижче.

Що не так в Україні? «Непатріотична» поп-діва зникла з Євробачення

«Я музикант, а не інструмент для політичної арени», –  сказала Maruv.

Попри перемогу у відборі на Євробачення, після провокаційної пісні «Siren», Maruv – справжнє ім’я якої – Ганна Корсун – не братиме участі, – повідомляє RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Національна телекомпанія країни підозрює, що вона недостатньо патріотична, через це і виключила її від участі в пісенному конкурсі. Судячи з реакцій в соціальних медіа, багато хто підтримує Maruv і багато хто здивований рішенням національної телекомпанії.

Порошенко звільнив свого близького товариша на тлі скандалу з контрабандою

Президент України Петро Порошенко звільнив близького союзника Олега Гладковського з посади першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони на тлі тверджень, що син Гладковського брав участь у контрабанді запасних частин військової техніки з Росії, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

У доповіді також йшлося про те, що Ігор Гладковський та його два соратники незаконно заробили принаймні 250 мільйонів гривень (9,2 мільйона доларів) контрабандою товарів з Росії через три великі приватні фірми, одна з яких на той час належала Порошенку.

ЄС продовжує заморожувати активи екс-президента Януковича та 11-ти інших українців

За даними RadioFreeEurope/RadioLiberty, Європа звинуватила Януковича та його співробітників у присвоєнні державних коштів. Окрім колишнього президента, до цих списків відносять  і його сина, Олександра, колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова і Сергія Арбузова.

Заморожування активів буде продовжено до 6 березня 2020 року. Постанова набере чинності 5 березня, коли повідомлення буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС.

Як Росія відреклася від вторгнення до Криму, а потім визнала це

Вранці 27 лютого 2014 р. озброєні чоловіки, одягнені в зелену форму, без ідентифікаційних знаків, штурмували регіональний парламент у Сімферополі, столиці Кримського півострова України, і підняли російський прапор на будівлі, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Попри чіткі вказівки про те, що саме Москва посилала ці сили – або «маленьких зелених чоловічків», як вони стали широко відомими, Росія розпочала кампанію заперечень щодо їх причетності до анексії Криму в березні 2014.

Росія описала їх як «підрозділи самооборони», створені місцевими жителями. Тільки пізніше історія почала змінюватися.

Не жарти: комікс займає центральне місце в перегонах за президентство України

За даними The Guardian, це найбільш незвична президентська кампанія в Україні за всю історію. Після оголошення своєї кампанії на Новий рік Зеленський потрапив на перше місце. Зеленський – це об'єднавча фігура, яка може зламати стару систему та замінити її. Але відсутність політичного досвіду Зеленського піддалася критиці. Посилена перевірка також спровокувала питання про ділові відносини його компанії в Росії, та його залежність від Коломойського. Але це не завадило його зростанню в соцопитуваннях, особливо серед молодих виборців. Ще багато чого може статися перед виборами, але поки що його кампанія все ще набирає оберти, існує певна ланцюгова реакція щодо підтримки Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери не змінюються: опублікували свіжий рейтинг кандидатів

 

Надрукувати
мітки:
коментарів