Поділитись:

"В Україні все – це політика", – Подерв'янський про ситуацію з "Євробаченням"

Середа, 06 березня 2019, 08:56

Письменник та художник Лесь Подерв'янський вважає, що Україна нічого не втратила, відмовившись від "Євробачення 2019". 

Поїздка співачки MARUV на пісенний конкурс в Тель-Авів могла би зганьбити країну, – сказав Подерв'янський в програмі "Realpolitik з Олександром Хоруженком". На думку митця, з пісенного конкурсу зробили "велику мильну бульбашку", – пише gazeta.ua. 

"Ми були там, були кілька разів з призами. І що, нам ще цього треба?" – запитав письменник.

Митець певною мірою виправдовує музикантів. Хоч заявляє, що треба враховувати: люди, які займаються "попсою", – легковажні. Їм "абсолютно пофіг ця Україна".

"Вони так і кажуть: нам треба гроші, "ми за мір, а політікой ми не занімаємся". Начебто в їхній країні війни нема. Треба виходити з того, що вони інакшими не будуть. А якщо ця дура поїде туди, і там до неї підійде Скабєєва і вона щось бовкне? То нащо Україні це треба. Всі кажуть, що футбол – це не політика, попса – це не політика. Політика – все, особливо в нашій країні", – різко висловився Подерв'янський.

Нагадаємо: у фіналі нацвідбору на "Євробачення-2019" перемогла співачка Maruv (Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, причиною якого стало запитання, а яким чином до конкурсу були допущені виконавці, що гастролюють в РФ.

Переможниця національного відбору мала підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Одна з умов договору – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень. Співачка Maruv заявила, що готова дод цього.  Але компромісу так і не знайшли. 

Однак Національна суспільна телерадіокомпанія України та команда співачки Maruv не дійшли згоди щодо умов контракту. 

Гурт Freedom-jazz girls band, який опинився на другому місці в національному відборі на Євробачення, відмовився представляти Україну. Виконавиця KAZKA, яка йшла слідом за Freedom-jazz girls band, теж відмовилася представляти Україну на "Євробаченні". Відтак НСТУ відмовилося від участі в "Євробаченні-2019". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це гумор для бидла",  – Лесь Подерв’янський про шоу Зеленського

Надрукувати
мітки:
коментарів