Поділитись:

Якими будуть розумні зупинки в Луцьку (відео)

Середа, 06 березня 2019, 10:52
Якими будуть розумні зупинки в Луцьку (відео)

фото ілюстративне

У Луцьку хочуть встановити так звані розумні зупинки. Їх має бути чотирнадцять. Однак де саме хочуть звести такі зупинки, поки невідомо. 

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець розповіла, що "розумна зупинка" – це зупинка громадського транспорту, яка буде обладнана електронним табло з інформацією про рух громадського транспорту. Теж передбачається, що в ній має бути сонячна батарея, яка буде живити всі необхідні елементи. Буде місце для роздільного збору сміття і місце для зарядки гаджетів. 

"Передбачається розробка двох мобільних додатків для потенційних пасажирів, які інформуватимуть про рух транспорту. Розробка інформаційного сайту. Також брендування. Ще заплановані візити експертів із краю Ліппе до Луцька", – зазначила вона.

Цей проект фінансуватиметься здебільшого з грантових коштів. Більш ніж сім мільйонів гривень виділить адміністрація краю Ліппе, що в Німеччині, – це регіон-побратим Луцька. Ще близько восьмиста тисяч отримають із міського бюджету.

Начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов розповів, що "розумні зупинки" буде обслуговувати оператор електронної системи, який виграє конкурс на впровадження електронного квитка. Електронний квиток, рух транспортних засобів, виконання їхніх графіків –  це буде робити оператор. А монітор буде відображати інформацію, яку вони мають в себе в комп'ютерній мережі.

Окрім цього, в межах програми  ще 22 зупинки обладнають табло із графіком руху транспорту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку проїзд у маршрутках хочуть підвищити до 5 гривень

Надрукувати
мітки:
коментарів