Поділитись:

«Якщо каже, що фотографуватиметься в білизні, – 100% хоче голою», – фотограф про луцьких клієнток

П'ятниця, 08 березня 2019, 20:00

Багато лучанок сьогодні готові оголити своє тіло заради мистецтва. Проте є багато бажаючих і на еротичну фотосесію для себе. Та Луцьк, мабуть, оголеною жінкою вже не здивуєш. Але цікавим є те, як проходять ці фотосесії, що відбувається за лаштунками і що лишається за кадром. Адже без спідньої білизни лучанки фотографуються на даху будинку, в готелях, на вулиці і навіть у день народження роблять еротичну фотосесію. Тут головне – бажання, сміливість, бокал шампанського і трохи грошей.

Отож, хто приходить на еротичні фотосесії у Луцьку та скільки вони коштують, нам розповів фотограф Вадим Павлосюк. Своїх клієнток, професійних чи ні, він називає моделями. І всі його історії про них, скажемо так, з перчинкою. Чи з полуничкою – тут вже, як кому подобається.

Вадим Павлосюк

Красива й гола в 45

Наймолодшій луцькій клієнтці Вадима – 18 років. Найстаршій жінці, яка фотографувалася голою, було 45. Але в основному приходять дівчата, яким від 20 до 25 років. Лучанок, вік яких 30-45 років, Вадим фотографує рідко. Це приблизно одна зйомка  на три місяці. Зазвичай зйомок у нього – десь 3-4 в тиждень. Каже, що це небагато, бо зйомки дорогі.

Як можна зробити еротичну фотосесію безкоштовно

Вадим фотографує безкоштовно та за гроші.

«Безкоштовна зйомка – це коли мені самому цікаво. Тобто, коли до мене приходиш з ідеєю і вона мені подобається. Я творча людина. І якщо щось мені видається круто, то я зніму це безкоштовно. Але якщо ця ідея – це еротика в білій сорочці, то ти мені будеш нецікава. Це настільки вже заїжджено, що це і не ідея вже. Це те саме, що колись фотографували наречену на руці. А от якщо ти кажеш мені, що хочеш емоційну еротичну фотозйомку, то я розумію, що ти готова відкритися», –  розповідає Вадим.

Проте є ще один важливий момент. Якщо фотограф працює з дівчиною безкоштовно, то ці фотознімки він може використовувати, приміром, на виставці або в інтернеті.

«Я не буду фоткати безкоштовно, якщо потім  не зможу використати ці фотки», –  каже Вадим.

Але він ніколи не показує щось дуже відкрито і дуже рідко показує обличчя.  Це просто гарні картинки для інтернету.

 «Ти приходь, я тебе голу пофоткаю»

Моделей фотографи шукають в Інстаграмі. Тобто, якщо у вас красиве тіло, ви можете отримати цілком реальну пропозицію стати моделлю у стилі Ню чи будуар.  Зокрема, і Вадим так робив раніше. Сьогодні у нього є список тих дівчат з нашого міста, які самі хочуть фотографуватися. Тому зараз в соцмережах практично не шукає сам.  

«Інколи я в Інстаграмі бачу ну дуже вже кльову модель. Тому я можу їй запропонувати зйомку. Або тоді шукаю, коли мені терміново потрібно втілити в життя ідею, яка виникла у мене в голові», –  каже Вадим.

Загалом, коли фотограф пропонує незнайомим дівчатам еротичну фотозйомку у соцмережах, реакції з їхнього боку бувають неоднозначні. Зазвичай дівчата заходять в профіль, бачать роботи фотографа, тому ставляться до цього адекватно. Проте бувало всяке. Головне, каже Вадим, не писати банальну фразу: «Ти приходь, я тебе голу пофоткаю».

Коли фотограф «на ручнику», то дівчині буде з ним некомфортно

Вадим вважає, якщо фотограф «на ручнику», то і дівчина почуватиме себе з ним некомфортно. А чи хоче вона фотографуватися в білизні, чи хоче взагалі роздягнутися, вважає, що багато залежить від харизми самого фотографа.

«Наприклад, у фейсбуці дівчина пише мені, що бере таке плаття і таке. А потім дописує, що візьме на фотосесію білизну, але не буде в ній фоткатися. Звичайно, вона буде в ній фоткатися. Або коли у студії перед візажистом викладає на диван одяг, який взяла з собою, і дістає білизну. Потім дівчина ховає її в сумочку і акцентує увагу на тому, що взяла білизну, але не хоче в ній фотографуватися. Якби вона не хотіла цього, то вона ж могла просто не показати ту білизну, правильно? Мені такої зачіпки вистачає, щоб зрозуміти, що вона хоче. І взагалі, якщо дівчина каже: «Я хочу фотографуватися в білизні, то для мене це – сто відсотків, що вона хоче голою. Просто вона боїться це сказати», –  розповідає фотограф.

Каже, що дуже цікаво саме відкривати людину. Є такий важливий фактор в роботі: якщо  фотограф «загальмує», то людина піде від нього незадоволена. Вадим старається дати людині такий поштовх, такий напрямок, що б все-таки відкрити в ній все. Вона десь глибоко це хоче, але вона соромиться. Хоча дуже настирливим також бути не можна. Адже  це може відлякати. Бо є психологічні грані, на яких треба бути дуже акуратним. Якщо почати торкатися дівчину, то вона може сприйняти це, як перехід у її зону комфорту. Потрібно відчувати відстань, бо буваєш заблизько до людини, або навпаки – задалеко. Усе це суттєво впливає на те, наважиться дівчина роздягнутися чи ні.

З фотостудії дівчата виходять уже іншими…

Не всі дівчата, які приходять на фотозйомку, розкуті та відверті. Якось Вадимові написала дівчина, яка дуже хотіла просто красиві жіночні фото, але ніяк не могла на це наважитися. Вадим каже, що вона просто у собі зневірилася. Писала, що маленького зросту, що в неї не ідеальна фігура. Хоча насправді там все було нормально. Зрештою Вадим переконав дівчину прийти у студію, щоб по фотографуватися в одязі.

«У фотографіях мені вдалося показати її ліпші сторони. І коли вона подивилась на них, сказала: «Це круто, не думала, що я так можу виглядати», –  каже Вадим Павлосюк.

Фотограф упевнений: коли людина до нього приходить на зйомку, то вийде вже точно трошки іншою. Каже, що з будь-кого можна зробити зірку.

Скільки все це коштує

Вадим ніколи не обмежує себе в часі під час зйомки. Каже, що з деким може зробити гарні фото за годину, а з деким потрібно більше попрацювати. Були зйомки, які тривали п’ять годин. Але то було дуже цікаво.

Зйомка коштує три тисячі гривень. У ціну входить макіяж, зачіска, номер в готелі або оренда студії.

«Є фотографи у Луцьку, які знижують вартість фотосесії уже через те, що дівчина роздягнулася. Бо для фотографа це приємно. Якщо чесно, у мене вже пройшов такий момент», –  сміється.

«Блін, що я наробила!»

Вадимові цікавіше фотографувати різних моделей, але часто знімає тих самих. Фотографа більше цікавить психологічна сторона під час фотографії. Тим паче, коли ця зйомка безкоштовна, Вадимові важливо зрозуміти людину. Каже, коли приходить уже професійна модель, то вона вже все знає, з нею просто, але уже не так цікаво.

«Важливий сам факт, що дівчина роздягнулася. Не для того, щоб подивитися, бо я бачив вже достатньо. Важливо для неї, що вона відкрилася і кайфоне. Бо перейшла за ту свою грань, бо раніше вважала, що в неї чи груди не такі, чи сідниці, приміром. Потім вона підходить і я їй показую, що дивися типу, усе ж кльово. У 90 % випадків вони задоволені», –  розповідає Вадим.

Взагалі фотограф  націлений на зйомки в стилі будуар і Ню. Але він ніколи не наполягає. По людині одразу видно ще під час спілкування у фейсбуці, коли вона сама до цього не готова. Проте фотограф уміє вловити певні моменти, з яких робить висновки, що хоче клієнтка.

«З одного боку, навіщо тобі старатися і витрачати сили, як що ти можеш взяти більш розкуту дівчину. Але тут є такий один психологічний нюанс – ну дуже круто саме відкрити людину. До мене інколи приходять на зйомку, я познімав, і дівчина така: «Блін, що ж я на робила?». Вона сама від себе цього не очікувала», –  каже Вадим.

Сподівалася, що фотограф її роздягне           

Був випадок, коли лучанка написала, що буде фотографуватися топлес, але в спідниці. А на зйомку прийшла в сукні. Тому Вадим  запропонував плаття розрізати навпіл. І дівчина погодилася. Тобто половина її тіла була оголеною. Після фотозйомки він запитав, чому ж вона прийшла в платті, адже домовлялися зовсім про інше. Тоді дівчина відповіла, що сподівалася, що Вадим її роздягне.

Зйомки на даху багатоповерхівки

Одного разу у Вадима була зйомка на даху багатоповерхівки.

«Це було дуже кльово.  В сусідніх будинках хлопці сиділи собі і курили. Модель була професійна, тому їй було якось байдуже. Якби непідготовлена дівчина була, то було би важко», –  розповідає Вадим.

Робив він еротичні фото на озері, в лісі, в траві, в очереті. Каже, це було не банально, як може здатися на перший погляд.

«Не можеш – пий віскі», або Еротичний День народження

Була зйомка, яка запам’яталася Вадимові тим, що у нього в студії дівчата святкували день народження. Еротична фотосесія була подарунком для іменинниці. Але на зйомку прийшли всі. Було незвично і весело, купа балонів, вражень. А коли іменинниця соромилася, дівчата підливали їй віскі.

Вадим каже, що на еротичну фотозйомку 50 % людей приходить уже із своєю випивкою. Це стабільно нормально. Але пити багато не треба. Сам факт, що жінка випила бокал шампанського набагато більше розслабить, ніж півпляшки коньяку.

Овен, Лев, Скорпіон і Стрілець хочуть керувати фотозйомкою

Вадим повністю керує процесом зйомки. Але коли приходять в студію сильні знаки зодіаку, такі, як Овен, Лев, Скорпіон або Стрілець, треба зробити таку ілюзію, що вони це роблять. Бо цим знакам не можна перечити. Хоча і ними фотограф керує, але так, що вони цього не відчують. І все це для того, щоб їх розслабити.

«Моє завдання зробити психологічно так, щоб дівчина відпочивала на зйомці. Може, в дурній позі, але відпочивала. Морально. Це дуже важливо. Куди дивитись, як губи –  розкриті чи закриті, куди і як руки, бо людині насправді дуже важко робити все самій. Це можуть робити професійні моделі», –  каже Вадим.

Простіше на весіллі дружку зняти, ніж на зйомці модель

Зйомка – це, в основному, імпровізація, але є й ідеї продумані. Вадим Павлосюк стверджує, що фотографія  –  це з йогу боку брехня. Людина дивиться на картинку і  думає, що під час зйомки було емоційно круто. Є роботи, звичайно, які просто випадково зроблені і вийшло круто. Але в більшості випадків це не так. Фотограф  робить цю емоцію, бо хоче, щоб людина думала саме так.

«Всі бачать картинку, де гола дівчина у ванній курить кальян  і всі думають, що вона кайфує. Насправді їй дуже незручно, вона з’їжджає в тій ванній, рука затікає, тіло заклякло, замерзла. Це зовсім не така атмосфера, як потім люди бачать на картинці. А вони дивляться на ці фотки і думають: та він сто відсотків з нею переспав. А це реальна робота, де реально було важко. З моделями не сплять. Простіше на весіллі дружку зняти, ніж на еротичній зйомці модель. І це підтвердить кожен еротичний фотограф», –  розповідає Вадим.

Перша модель Вадима – його колишня дівчина. Жартує, що  треба було ж якось починати. Тепер бажаючих фотографуватися багато. Вадим доводить, що еротична фотографія може бути не тільки спокусливою, красивою, але й мати особливі почуття. На фотографіях не просто красиві лучанки. На знімках присутня емоція, сюжет і настрій обох – моделі та фотографа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три Love Story від чоловіків: відомі волиняни розповіли про своє кохання (фото)

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів