Поділитись:

Електронна медична картка вже працює в тестовому режимі

Четвер, 07 березня 2019, 19:33
Електронна медична картка вже працює в тестовому режимі

З 1 березня в тестовому режимі працює електронна медична картка. Вона доступна сімейним лікарям, терапевтам та педіатрам тих медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з НСЗУ Національна служба здоров'я України.

Наразі таких закладів первинної медичної допомоги є 1 216, – повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в мережі Facebook.

Пацієнтам не потрібно нічого робити додатково – якось реєструватися чи спеціально приходити в медзаклад. Електронна медкартка буде автоматично доступна у системі лікарю первинної меддопомоги для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація.

Туди лікар вноситиме найважливішу медичну інформацію при кожному візиті пацієнта.

На первинній ланці дані будуть вноситися з використанням міжнародної класифікації ICPC-2. В структуру записів входитимуть направлення та рецепти.

Поки лікарі вчаться працювати з новим інструментом, електронні картки функціонуватимуть в тестовому режимі. Але незабаром вони стануть обов’язковою умовою співпраці з Національною службою здоров'я.

Наразі пацієнти не матимуть доступу до медичної картки в системі, але планується, що згодом запрацює персональний кабінет пацієнта. За необхідності, лікар зможе роздрукувати консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд запровадив е-рецепти на "доступні ліки"

Надрукувати
мітки:
коментарів