Поділитись:

Луцького забудовника змусили повернути місту 330 тисяч гривень

Четвер, 07 березня 2019, 12:55

Завдяки втручанню Луцької місцевої прокуратури із забудовника стягнуто у бюджет Луцька понад 330 тис. грн незаконно повернутих йому коштів. 

Як повідомлялося раніше, прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Луцької міської ради до приватного підприємства та житлово-будівельного кооперативу, – інформує прес-служба відомства. 

Прокурори з'ясували, що у січні  2018 року між Луцькою міською радою та приватним підприємством укладено договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській в обласному центрі Волині. Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 млн грн пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька.  

У липні 2018 року рішенням Луцької міської ради забудовнику на понад 330 тис. грн зменшено розмір пайової участі у зв’язку з передачею до комунальної власності територіальної громади міста квартири. Кошти перераховано на рахунок житлово-будівельного кооперативу. Проте цю квартиру було надано у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання було знесене задля уможливлення будівництва багатоквартирного будинку – і підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою. 

Отож, прокурори у суді наполягали на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів. 
Господарський суд області частково задоволив вимоги прокуратури, відтак визнано недійсною додаткову угоду до договору пайової участі у розвитку інфраструктури міста та стягнуто із забудовника усю суму незаконно повернутих йому коштів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельні "мутки": атовцю дали землю під багатоповерхівку?

Надрукувати
мітки:
коментарів