Поділитись:

На Волині за лютий виявили дюжину "чорнухи" на кандидатів

П'ятниця, 08 березня 2019, 18:05
На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

Протягом лютого 2019 року у Волинській області зафіксували 12 випадків поширення матеріалів негативного змісту щодо кандидатів у президенти у друкованих ЗМІ. Найбільша кількість публікацій стосувалася кандидата у президенти Володимира Зеленського («Слуга народу»).

Під час аналізу ЗМІ ОПОРА на Волині враховувала лише ті матеріали, де претендентів на президентське крісло згадували саме у контексті виборів: називали кандидатами, заявляли про їх балотування чи «висування» тощо.  Публікації з елементами «чорного піару» з-поміж друкованих ЗМІ найчастіше публікували обласні газети. 10 із виявлених критичних публікацій стосувалися Володимира Зеленського, ще по одній - Юлії Тимошенко (ВО «Батьківщина») та Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»).

Так, у тижневику «Цікава газета на вихідні» за 7 лютого у рубриці «У всіх на вустах» розмістили публікацію «Рональд назвав ворожу державу «імперією зла», а Володя свою – проституткою».  У матеріалі розповідають про президента США Рональда Рейгана та у деяких моментах порівнюють із ним Володимира Зеленського. Також у матеріалі зазначають, що Зеленський знімався у російському кіно та піддають сумніву його здатність відрізнити субвенцію та субсидію.

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

Також  у рубриці «Людина і суспільство» газети «Волинь» за 7 лютого розмістили публікацію «Зеленський – останній шанс Коломойського. За олігарха взялося ФБР». У ній розповідають в основному про бізнесмена Ігоря Коломойського, а кандидата Володимира Зеленського називають «маріонеткою». У матеріалі йдеться, що бізнесмен «публічно заявив, що підтримує двох учасників президентської гонки – ​Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського», а також коментують «висування» Володмира Зеленського.

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

У Нововолинській міській газеті «Наше життя» від 14 лютого опублікували матеріал «Зеленський – не нове обличчя! Це маска Коломойського!» з негативною інформацією про кандидата. У статті повідомляють про зв'язок Ігоря Коломойського та Володимира Зеленського. Зокрема, у матеріалі зазначають, що Коломойський відомий всім «старий політик» і «найбільш цинічний» з українських олігархів, який хоче використати Володимира Зеленського як нову маску, аби зайти в політичне середовище. У публікації  йдеться про Зеленського саме як кандидата, оскільки згадують про його висування. Аналогічні матеріали виявили у газетах «Шацький край» та «Полісся» за 14 лютого, «Вісник+К», «Горохівський вісник» та «Твій вибір» за 21 лютого.

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

Також у випуску газети «Волинь» за 14 лютого опублікували матеріал «Зеленський, Голобородько чи Коломойський: за кого голосуватимуть українці?», де Зеленського називають «своїм» кандидатом у президенти».

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

У газеті «Вісник+К» за 14 лютого розмістили статтю «Несмішний жарт, який став реальністю, або Зеленський як політтехнологія Коломойського». У ньому Коломойського називають покровителем Зеленського, та розповідають про трансформацію «гумориста в кандидата».

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

Зауважимо, що у випуску газети «Волинь» за 28 лютого опублікували статтю «Вона… «здувається» щодо Юлії Тимошенко, де її прямо не називають кандидаткою в президенти, однак сам матеріал стосується саме контексту участі Тимошенко у виборах президента.  Матеріал розпочинають із інформації про викриття СБУ мережі підкупу виборців та вказують, що «всі сліди ведуть до лідера партії «Батьківщина». Після блоку про підкуп переходять до подання думок політичних експертів стосовно рейтингів Юлії Тимошенко, а наприкінці оцінюють шанси та називають її «збитою льотчицею, яка пролітає повз другий тур виборів».

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

Щодо Анатолія Гриценка, «Вісник+К» 21 лютого  опублікував критичний матеріал із заголовком «Полковник-шкідник: слідча комісія оприлюднила вражаючі цифри підриву обороноздатності». У матеріалі розповідають про «розбазарювання» армії за часів, коли Гриценко був Міністром оборони. Наприкінці статті його називають «чесним кандидатом».

На Волині за лютий виявили дюжину «чорнухи» на кандидатів

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У лютому Волинь відвідали три кандидати у президенти і десять "VIP-агітаторів"

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 листопада 2020
11 листопада 2020
03 листопада 2020
27 жовтня 2020
26 жовтня 2020
25 жовтня 2020