Поділитись:

Алкоголь під час вагітності провокує психічні захворювання у дітей, – вчені

П'ятниця, 08 березня 2019, 23:15
Алкоголь під час вагітності провокує психічні захворювання у дітей, – вчені

Вживання алкоголю не є корисним для вашого тіла і здоров'я, і, звичайно, про це знає кожен. Проте це також може впливати на організм іншої людини. Команда вчених під керівництвом Університету Брістоля виявила, що жінки, які п'ють під час вагітності, ставлять своїх дітей під набагато більшу загрозу, ніж це вважалося раніше. Як пише technology.org, нове дослідження показало, що у цих дітей набагато частіше розвиваються проблеми психічного здоров'я.

Алкоголь під час вагітності пов'язаний з підвищеним ризиком фізичних проблем. Проте менше відомо про зв'язок між вживанням алкоголю матері та психічним здоров'ям дитини. Багато майбутніх матерів вважають, що вживання невеликої кількості алкоголю не може завдати шкоди. Хоча лікарі давно радять, що краще просто не вживати будь-який вид алкоголю або наркотиків під час вагітності, наслідки з точки зору психічного здоров'я дитини не доведені. Зараз вчені розглянули чимало досліджень і прийшли до висновку, що підвищений ризик психічних проблем у дітей може бути пов'язаним з вживанням алкоголю під час вагітності. 

Вчені стверджують, що цю інформацію слід враховувати при написанні керівних принципів для вагітних жінок і лікарів. Молодим матерям слід рекомендувати повністю уникати алкоголю. Також вони безпосередньо можуть користуватися цією інформацією, щоб скласти інформовану думку про те, чи повинна жінка залишитися повністю тверезою впродовж вагітності, також як і при спробі завагітніти. Дні, тижні або навіть місяці, можливо, проходять після зачаття, коли мати помітить, що вона вагітна. Ось чому важливо бути відповідальним і уникати вживання наркотиків при спробах зачати дитину.

Насправді, це стосується обох батьків. Огляд досліджень минулих вчених виявив недостатньо доказів щодо легкого та помірного споживання алкоголю під час вагітності та його впливу на здоров'я дитини. Іншими словами, не багато дослідників зачепили цю тему. Все ж, вчені досі радять вагітним жінкам не вживати ніякого алкоголю взагалі, – це проста річ, щоб уникнути збільшення ризику психічної хвороби в дітей. З іншого боку, вчені збираються розслідувати, чи може легке і помірне вживання алкоголю під час вагітності бути результатом психічних проблем у дітей. Для цього вони збираються розглядати більше досліджень в цій галузі.

Алкоголь і вагітність не змішують. Це відповідальна річ – триматися в стороні від зловживання впродовж вагітності і під час спроби завагітніти. Здоров'я дитини просто важливіше, ніж весело провести час з алкогольним напоєм у руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть дозволити собі більше алкоголю

Надрукувати
мітки:
коментарів