Поділитись:

Зубна паста та добриво зі скла тепер реальність, – вчені

Субота, 09 березня 2019, 22:34
Зубна паста та добриво зі скла тепер реальність, – вчені

Вчені з Університету Квінсленда розробили новий ефективний метод перетворення скловолокна в побутові продукти.

Про це повідомляє інтернет-портал technology.org.

Зубна паста вироблена із скла – це вигідно, – стверджують науковці. Склу потрібні сотні років, щоб розкластися. Фактично, ми можемо гарантувати, що пляшка, яку ви нещодавно викинули, все одно зберігатиметься через тисячі років. У нас є способи перероблювання скла, але вони вимагають величезної кількості енергії.

Скло крихке, але водночас дуже міцне. Воно зовсім не піддається біорозкладанню. Якщо нічого механічно не торкатиметься скла, воно буде цілим, поки сонячне світло і кисень не почнуть руйнувати його.

Звичайні способи перероблювання розплавляють скло і використовують його в суміші з новим склом для того, щоб виробити багато різноманітних продуктів, таких як пляшки, миски та інші ємкості. Вчені сьогодні створили новий спосіб вилучення рідкого силікату з відходів скла. Це дозволить виробляти різні продукти, такі як бетонні ущільнювачі, добрива, мийні засоби та навіть зубні пасти.

Вчені стверджують, що вилучення рідкого силікату зі скловолокна фактично на 50% дешевше, ніж інші способи отримання силікату. І, звичайно, розміри сміттєзвалищ можуть бути скорочені досить ефективно.Цей новий метод залишає дуже мало відходів – практично все перетворюється на товарні матеріали. 

Сьогодні люди все більше усвідомлюють важливість утилізації, але багато скла все ще потрапляє безпосередньо на звалища, де воно залишається назавжди. Можливо, цей новий метод доведе, що відходи скла не потрібно перетворювати на нове скло – вони можуть стати зубною пастою чи добривом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі океану харчуються пластиком, який лежить на дні і не розкладається, – вчені

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
16 березня 2024