Поділитись:

Лілія Гриневич у Луцьку: Волинські школярі ходитимуть у теплі туалети

Понеділок, 11 березня 2019, 14:21

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час візиту на Волинь розповіла про те, учні області, у чиїх школах ще немає вбиральнь у приміщенні, матимуть їх.

Про це Лілія Гриневич розповіла під час підходу до преси 11 березня.

«Ми розпочали програму, яку для себе назвали «Гідність дитини». І хотіли б цією програмою закрити ганебне явище… Ще до цього часу в Україні є школи, і навіть не дуже маленькі, де туалет знаходиться на вулиці. І це створює для дитини великий дискомфорт. Ми вважаємо це неприпустимим у 21 столітті, де мають бути елементарні умови для того, щоб дитина могла думати про навчання, а не про те, як задовольнити природні потреби», – зауважила Міністр освіти і науки України.

Та додала, що у 2019 році вже передбачили спеціальну субвенцію для цього. І

«Зокрема з цієї субвенції 16 мільйонів 900 тисяч прийдуть на Волинську область. Волинська ОДА подала нам інформацію про 46 закладів, де потрібно зробити і переобладнати теплі вбиральні. Здавалося б, що це окреме питання, але воно для нас дуже важливе. Треба пам’ятати, що діти мають бути зосереджені на навчанні і повинні прагнути йти в школу, а не йти і відчувати тотальний дискомфорт починаючи від своїх базових потреб», – зауважила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року у 114 загальноосвітній школі Волинської області не було внутрішніх санітарних вузлів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скандал на Волині: учень заявляє, що його змушують ходити "не в той туалет"

Надрукувати
мітки:
коментарів