Поділитись:

В Україні хочуть змінити склад дорожнього покриття

Вівторок, 12 березня 2019, 08:31

фото ілюстративне

В Україні хочуть зобов’язати проектувальників застосовувати модифіковані бітуми при влаштуванні дорожнього покриття із асфальтобетону. 

Про це у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. 

Спочатку планують це застосувати на найбільших трасах, загальнодержавних дорогах та основних магістралях. За можливості – робити на всіх дорогах. 
За експертними оцінками, це дозволить до 20 % подовжити строк служби доріг.

"Такий матеріал вже довів свою ефективність у дорожньому будівництві, має велику тепло- і морозостійкість, еластичність та міцність. Це б дійсно сприяло подовженню строку служби наших доріг та підвищенню їх надійності та довговічності", – написав Лев Парцхаладзе.

Зі слів заступника міністра, при розробленні проектної документації на будівництво автомобільних доріг I категорії та автомобільних доріг інших категорій міжнародного та національного значення, при варіанті нежорсткого дорожнього одягу, необхідно передбачати влаштування дорожнього покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону на бітумах модифікованих з комплексом добавок, який має передбачати обов’язкове використання полімеру, а верхнього шару основи дорожнього одягу – із асфальтобетону (у тому числі щебенево-мастикового) на модифікованих бітумах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які дороги в Україні можуть стати платними

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів