Поділитись:

Волиняни задоволені сімейними лікарями

Вівторок, 12 березня 2019, 20:01
Волиняни задоволені сімейними лікарями

Волинь займає перше місце серед інших областей за рівнем задоволеності сімейними лікарями.

Таку інформацію озвучив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, звітуючи про впровадження субпроекту Світового банку на території області у 2018-му році, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Щороку група дослідників проводить незалежне оцінювання-опитування населення задля визначення рівня задоволеності громадян медичною допомогою.

"За задоволеністю сімейними лікарями Волинь зайняла перше місце, а за задоволеністю рівнем надання медичної допомоги наша область в трійці лідерів. За співоплатами, які населення здійснює у медичних закладах, то область посіла сьоме місце. Зокрема середня сума такої сплати на Волині становить 440 гривень. Для порівняння, то область, яка посіла перше місце, середню співоплату для громадян має 350 грн. Останні в такому рейтингу області мають найбільші суми співоплат, а саме – 1200-1300 грн. Наголошую, що це незалежне оцінювання і ми на нього ніяк вплинути не могли. Найвищий рівень задоволеності усіма складовими системи охорони здоров’я висловили жителі Волинської, Харківської і Херсонської областей", – розповів Ігор Ващенюк. 

Окрім того, Волинь – єдина область, де громадяни зверталися до лікарів, до яких вони не прикріплені, чи з якими вони не підписали декларації, лише у тих випадках, коли їхній сімейний лікар фізично не міг цього зробити. Тобто з базовими проблемами вони зверталися лише до своїх сімейних лікарів. Також, за результатами дослідження, на Волині найвищий в державі рівень задоволеності пологовим будинком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024