Поділитись:

В Італії за відсутність вакцинації у дитини штрафуватимуть на 500 євро

Середа, 13 березня 2019, 01:49
В Італії за відсутність вакцинації у дитини штрафуватимуть на 500 євро

В Італії набув чинності закон, що забороняє невакцинованим дітям відвідувати школи, пише theБабель з посиланням на The Local Italy.

Видання зазначає, що батькам, які відправлять таких дітей у навчальні заклади, доведеться заплатити штраф, який може сягнути 500 євро. Дітей дошкільного віку через відсутність щеплень можуть відсторонити від відвідування садочків. Міністр охорони здоровʼя Італії Джулія Грілло заявила, що у всіх батьків "ще є час надолужити згаяне".

Як пише видання, багато батьків стурбовані таким рішенням уряду, адже до приходу до влади рух "5 зірок" активно критикував вакцинацію і навіть обіцяв скасувати закон, що зобов'язує щеплювати дітей.

Новий закон вступив у силу на тлі різкого зростання кількості випадків захворювання на кір в Італії. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), це склало майже чверть усіх випадків захворювання на кір в Європі минулого року.

Міністерство охорони здоров'я Італії оприлюднило дані, згідно з якими серед народжених у 2016 році тільки 87% дітей були вакциновані. За рекомендаціями ВООЗ, для запобігання спалаху і швидкого поширення інфекційних захворювань необхідна вакцинація не менш ніж 95% населення.

Видання зазначає, що Італія є однією з країн, де давно спростовані заяви про звʼязок між вакциною від поширених інфекційних хвороб та аутизмом справили значний вплив на суспільне сприйняття безпеки щеплень.

Перед цим Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) внесла відмову від вакцинації в десятку глобальних загроз для здоров'я в 2019 році. У ВООЗ наголосили, що в усьому світі на 30% почастішали випадки захворювання на кір, хворобу, яка може викликати глухоту, запалення мозку, запалення легенів та смерть, особливо в дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "Не проти вакцинації – проти дискримінації": у Луцьку протестують батьки (фото, оновлюється)

Надрукувати
мітки:
коментарів