Поділитись:

Волиняни за два місяці сплатили майже 250 мільйонів гривень ПДВ

Середа, 13 березня 2019, 09:36

У січні-лютому 2019 року на Волині до держбюджету сплачено 244,8 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 16,2 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Позитивна динаміка сплати податку на додану вартість, як і загалом надходжень до держбюджету в області, – наслідок сприятливих економічних
тенденцій, а також якісного процесу адміністрування. Така ситуація дозволяє прогнозувати стабільне і ритмічне наповнення бюджетів в подальшому, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Ми очікуємо, що економічні показники росту в економіці своїм наслідком матимуть ріст сплати податків. Враховуючи якісний податковий супровід, який забезпечується насамперед шляхом активного впровадження сучасних інформаційних технологій в процес адміністрування, тенденції початку бюджетного року обіцяють гідний результат за підсумками року», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, процес взаємодії фахівців ДФС з платниками податків постійно вдосконалюється.

«Протидія ризикам несплати та спробам мінімізації з боку ДФС – корисна державі та представникам легального бізнесу: країна отримує кошти на виконання соціально-економічних програм, а відповідальний бізнес – рівні конкурентні умови господарювання. Ці обидві умови створюють основу суспільного добробуту», – підсумувала Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, на Волині саме платникам ПДВ належить чільне місце у забезпеченні надходжень до держбюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів