Поділитись:

Підприємці оцінили роботу Волинської митниці

Четвер, 14 березня 2019, 11:13
Підприємці оцінили роботу Волинської митниці

86 % акредитованих на Волинській митниці підприємств вважають її роботу ефективною або в цілому ефективною. Однак вони ж (78 %) наголошують на потребі законодавчих змін у сфері митної політики. Більше половини з них хотіли б отримати від держави статус уповноваженого економічного оператора.

Про це йдеться в Аналітичному звіті «Спрощення процедур торгівлі в Україні» за результатами всеукраїнського опитування тисячі учасників зовнішньо-економічної діяльності, що відбулося у жовтні-грудні 2018 року, – повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Порівняно з попереднім опитуванням у 2017 році агрегований показник оцінки роботи Волинської митниці підвищився на 14 пунктів. Цей показник складається з трьох рівноцінних компонентів, що відображають оцінки організації роботи митного органу, технічного оснащення регіональних митниць та рівня корупції. Найсуттєвіші покращення у розрізі цих рейтингів для Волинської митниці зафіксували за третім компонентом.

"Але вони взаємопов’язані між собою, – прокоментував результати дослідження в.о. начальника Волинської митниці Євгеній Шелігацький. – Для прикладу, знівелювало багато питань "єдине вікно" на митниці, впроваджене у минулому році. Встановлення сканерів, автоматизованих вагових комплексів усуває людський фактор з процедур митного контролю. Системно автоматизацію процедур на Волинській митниці розпочав якраз у 2017 році начальник Віктор Кривіцький. Бачимо перші результати. А в цілому розцінюю високу оцінку ефективності  роботи Волинської митниці як аванс довіри, яку треба щодень підтверджувати ділом", – резюмував Євгеній Шелігацький.

Довідково:

Аналітичний звіт «Спрощення процедур торгівлі в Україні: 2018/2019 рік» підготовлено експертами Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) у рамках національного моніторингу та оцінки стану сприяння торгівлі (для спрощення процедур міжнародної торгівлі) в рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі». Проект реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу та співфінансування Міжнародного Фонду «Відродження». У цьому документі представлено результати 4-ї хвилі щорічних опитувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарпетки, підгузники, електроприлади: що конфіскують на Волинській митниці

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024