Поділитись:

Депутати розкритикували великі премії керівників Луцькради (відео)

П'ятниця, 15 березня 2019, 20:15

Люди на керівних посадах повинні отримувати відповідну зарплату, проте практика нарахування чималих премій у Луцькраді є неприйнятною.

Про це заявив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на "12 каналі".

Зі слів депутата, премії штучно малюються для того, щоб збільшити заробітну плату для "своїх" людей. Працівники на керівних посадах повинні отримувати адекватну заробітну плату, відповідно до вимог часу і тієї відповідальності, яку вони несуть. Проте Павло Данильчук не розуміє, за що отримують великі премії окремі радники.

"Які напрямки роботи вони виконують такі важливі, суперважливі, щоб отримувати такі премії?" – зазначив він.

Нагадаємо: щомісяця керівництво Луцькради нараховує собі чималі премії.

Павло Данильчук зазначив, що в багатьох державних структурах є можливість нараховувати додаткові кошти, проте багато хто не робить цього, адже розуміє, що є проблеми з бюджетним наповненням, з фінансуванням.

Окрім того, Павло Данильчук звернув увагу на працевлаштування депутатів у міській раді. Сьогодні більше 5-ти депутатів працевлаштовані теперішною тимчасовою владою Луцька.

"Це є ненормально. Це просто працевлаштовують своїх людей на керівні посади без конкурсу. Така практика кадрової політики, така практика нарахування премій є неприйнятною. Вона є непублічною і непрозорою", – вважає депутат "Народного контролю".

Позафракційний депутат Микола Яручик зауважив, що зарплати і премії, які отримує нинішнє керівництво Луцькради, несправедливі. Він вважає, що, якщо премії нараховують за певну виконану роботу, то потрібно принаймні прозвітуватися, за яку саме.

Депутатка Луцькради Юлія Вусенко нагадала, як команда "УКРОПа" боролася за владу в Луцьку. Зі слів обраниці громади, на утримання великої кількості "Офісів розвитку кварталу", яких по місту було чимало, витрачалися величезні кошти. Але, коли після смерті міського голови Миколи Романюка з'явилася можливість отримати владу в місті Луцьку без перевиборів, без зайвих витрат, вони скористалися нею. І тепер "Офісів розвитку кварталу" як таких немає. А люди, які працювали разом з командою "УКРОПа", тепер працевлаштовані в різних департаментах Луцької міської ради.

"Я не рахую чужих грошей, я вважаю, що людина повинна отримувати достойну заробітну плату, але це можна робити тоді, коли наші освітяни від міської ради отримуюють хоча б раз на рік, як мінімум, премію... Коли в дитячих садочках середня заробітна плата людини, яка відповідає за 30 дітей в групі, 3 700 грн..., а міський бюджет не надає надбавок цим освітянам, які займаються нашими дітьми, відповідають за їхню безпеку, за їхній розвиток і за майбутнє нашого міста", – сказала Юлія Вусенко.

Депутат Луцькради від фракції "Свобода" Микола Федік додав, що підвищувати зарплати або давати високі премії потрібно, перш за все, це результативність та ефективність.

"Я не буду брати на себе таке право, я дам таку результативність та ефективність оцінювати виборцям. Будуть вибори, буде 20-ий рік, кожен матиме змогу оцінити результативність та ефктивність. Своїм голосуванням безпосередньо оцінити цю роботу. Це і буде відповідь на це питання", – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів