Поділитись:

Волинянин воював за "ДНР": зрадника оголосили в розшук

П'ятниця, 15 березня 2019, 15:31

фото ілюстративне

Військовослужбовця Збройних сил України заочно засудили за ухилення від несення служби та участь у терористичній організації «ДНР».

Про це повідомляє управління СБУ на Волині. 

Оперативники спецслужби встановили, що у квітні 2014 року волинянин був призваний до лав Збройних сил України та направлений для проходження служби в район проведення АТО. Влітку того ж року старший солдат потрапив у полон до проросійських бойовиків. Через кілька місяців, зрадивши військовій присязі, чоловік вступив до терористичної організації «ДНР», де зі зброєю в руках служив у так званій першій мотострілковій бригаді терористів, відомій як «Перша слов'янська бригада».

Куйбишевський районний суд Запорізької області визнав перебіжчика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 409 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, і призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зрадника оголошено у розшук. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання.

Вирок набув законної сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники СБУ з Волині викрили бойовика "ДНР"

Надрукувати
мітки:
коментарів