Поділитись:

Скажи, щоб я побачив: Google створив додаток для людей з вадами зору

Неділя, 17 березня 2019, 01:52
Скажи, щоб я побачив: Google створив додаток для людей з вадами зору

Компанія Google випустила для людей з порушеннями зору додаток Lookout, який дозволяє дізнаватися про об'єкти навколо.

Так, у режимі реального часу він називає те, що бачить через камеру телефону. Проте наразі додаток доступний лише жителям США, пише УНІАН, посилаючись на Громадське. 

Зокрема додаток вміє зчитувати об’єкти, текст, знаки, штрих-коди та гроші. Lookout має три режими роботи: дослідження, шопінг та читання. В основному режимі (дослідження) він використовує дані з камери для розпізнавання об’єктів перед пристроєм у реальному часі. Він вміє називати об’єкти, подавати звукові та піктографічні сигнали про них, а також вказувати напрямок до них.

У режимі шопінгу додаток розпізнає штрих-коди та цінники. А в режимі зчитування тексту він розпізнає не об’єкти, а текст на них і відразу ж його озвучує. Водночас, користувач може сам налаштувати, наскільки детально алгоритми описуватимуть об’єкти в кадрі.

Lookout можна використовувати, повісивши смартфон у чохлі на шию чи поклавши у нагрудну кишеню. Головне, щоб основна камера була направлена у бік об’єктів, які потрібно ідентифікувати. Управляти додатком можна за допомогою жестів на сканері відбитків пальців.

Водночас, у Google попередили, що результати Lookout поки що не завжди будуть "ідеальними на 100 відсотків", і попросили користувачів про зворотний зв’язок.

Нагадаємо, нещодавно корпорація Google створила додаток про Великий вибух Big Bang AR, який у доповненій реальності ілюструє формування Всесвіту.

Крім того, Google тестує режим доповненої реальності для Google Maps.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google запустив YouТube Kids в Україні

Надрукувати
мітки:
коментарів