Поділитись:

ЗНО-2019: які нові правила чекають випускників

Неділя, 17 березня 2019, 16:50
ЗНО-2019: які нові правила чекають випускників

Результати зовнішнього незалежного оцінювання підуть в атестат замість Державної підсумкової атестації. А саме тестування доведеться здавати студентам ПТУ та коледжів.

Про це пише «Сьогодні».

Результати ЗНО випускникам 11-х класів підуть в атестат замість підсумкового іспиту. Тому обов'язково треба буде здавати українську мову та літературу.

Другий предмет: математика або історія України; можна і обидва предмети. Третій предмет – на розсуд. Це може бути біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька та французька).

Всього можна здати чотири предмети. На кожен предмет встановлять граничний бал. Якщо оцінка буде нижче нього, то абітурієнт не зможе використовувати результат по предмету для вступу до закладу вищої освіти. Граничний бал буде визначатися після того, як пройде ЗНО з усіх предметів.

Граничний бал з математики, української мови та літератури, фізики буде визначено до 13 червня, з іноземних мов, біології – до 19 червня, з історії України, географії, хімії – до 24 червня.

У 2019 запровадили нововведення для студентів технікумів, коледжів та учнів ВПУ. Для отримання атестата (а його переважно отримують на другому курсі), необхідно буде в форматі ЗНО обов'язково здавати українську мову та літературу, і математику або історію України на вибір.

Реєстрація на ЗНО розпочалася 5 лютого і триватиме до 25 березня. Учнів ВПУ і студентів коледжів має зареєструвати керівництво навчального закладу.

Для реєстрації треба створити реєстраційну картку, підготувати пакет документів і передати його в Регіональний центр оцінювання якості освіти.

Які документи необхідні:

  • Копія паспорта.
  • Дві однакові фотографії 3 × 4.
  • Реєстраційна картка. (Її треба сформувати на zno.testportal.com.ua і вказати предмети, які будете проходити на ЗНО).

Ті, хто проходить Державну підсумкову атестацію, повинні передати документи до навчального закладу, звідти їх відправлять до Регіонального центру оцінювання якості освіти. В іншому випадку потрібно самостійно відправити документи. У відповідь повинні надіслати сертифікат з повідомленням про реєстрацію на ЗНО.

Цього року ЗНО зможуть скласти і люди з порушенням зору. Тестування з української мови і літератури, математики, історії України та біології будуть друкувати також крапковим шрифтом Брайля. Також в цьому році будуть відчувати технології проведення оцінювання зі спеціальними комп'ютерними програмами для людей з глибокими порушеннями зору.

Після реєстрації всім учасникам прийдуть запрошення-перепустки на тестування. Їх можна буде завантажити на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. У запрошенні будуть вказані час і місце проведення оцінювання.

Основна сесія незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня:

21 травня – математика;
23 травня – українська мова та література;
27 травня – іспанська, німецька, французька мови;
28 травня – англійська мова;
30 травня – фізика;
4 червня – історія України;
6 червня – біологія;
2 червня – географія;
13 червня – хімія.

Результати ЗНО з усіх предметів з'являться на особистих сторінках учасників тестування до 25 червня. Так, оцінки з математики, української мови та літератури, фізики будуть оголошені до 14 червня, з іноземних мов та біології – до 20, а історії України, географії та хімії – до 25 червня.

Учасники бойових дій, жителі окупованих територій зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, якщо не зможуть потрапити на основну. Реєстрація на неї триватиме з 3 по 20 травня, графік проведення з'явиться до 30 квітня, а результати додаткової сесії учасники отримають до 18 липня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Яким буде ЗНО для вчителів

Надрукувати
мітки:
коментарів