Поділитись:

Факультет філології і журналістики СНУ відкрив власний сайт

Неділя, 17 березня 2019, 18:54

На факультеті філології та журналістики Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки створили власний сайт «НІВРОКУ!» (ffj.in.ua).

«Конкуренту» декан факультету філології та журналістики Юрій Громик розповів, як працювали над створенням сайту, хто став ініціатором та яка команда працює над ресурсом.

«Ідея такої онлайн-платформи, де можна було б розповідати про факультет філології та журналістики, зокрема подавати інформацію про наші численні заходи і проекти, презентувати цікаві напрацювання студентів (а також викладачів), оприлюднювати результати роботи нашого навчального медіацентру (зокрема не так давно створеної телестудії), існувала давно, а визріла в конкретне рішення на кафедрі соціальних комунікацій у перші місяці цього навчального року», – розповів «Конкуренту» декан факультету філології та журналістики Юрій Громик.

З його слів, найбільше зусиль до втілення цієї ідеї доклали викладач кафедри соціальних комунікацій Оксана Косюк та інженер навчальної лабораторії журналістської майстерності Марія Доманська.

«Почалося все з того, що колеги створили громадську організацію «Альтернативна журналістика», здобули грант від Українського жіночого фонду і провели чимало цікавих заходів, а інформувати про все це вирішили через спецвипуск нашого журналу «Об'єктив студентський», а також новий сайт. Ми оголосили публічний конкурс на найкращу назву для нього, провели голосування й обрали варіант «НІВРОКУ!» (до речі, таке найменування запропонував я, бо переконаний: це слово з позитивним емоційно-оцінним значенням «нічого собі, так як треба!» влучно передає здивування від креативного товариства, яке зібрав наш факультет)», – розповів декан факультету.

Уперше сайт презентовано було через Facebook 16 лютого цього року.

«Трактуємо його як інформаційну платформу про наших студентів, для наших студентів - і журналістів, і філологів; сайт творять студенти (не без нашої, викладачів, допомоги, звісно). До співпраці ми запрошуємо всіх молодих людей, які мають стосунок до нашого факультету і шукають спосіб самовираження, презентації свого доробку – творчого, наукового, мистецького, спортивного та ін.», – додав Юрій Громик.

Та зауважив, що ідею підтримали й викладачі, зокрема професор Марія Моклиця вже зголосилася вести персональний блог.

«З радістю приймемо й доробок наших потенційних вступників. Матеріали можна надсилати на електронну скриньку [email protected] Підготовку до публікації забезпечують в основному інженер навчального медіацентру Марія Доманська, студентка журналістики Ірина Криворучко (коло людей, причетних до розвитку цього проекту, вірю, будемо розширювати); редагування текстів поки що взяв на себе я, часто допомагає в цьому мій колега Андрій Яворський», – підсумував декан факультету філології та журналістики.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
27 жовтня 2021
24 лютого 2021
12:00
20 лютого 2021
15:45
30 вересня 2020
28 липня 2020
16:28
18 квітня 2020
17 квітня 2020