Поділитись:

У Луцьку проведуть боксерську зустріч на честь загиблого капітана СБУ

Понеділок, 18 березня 2019, 10:20
У Луцьку проведуть боксерську зустріч на честь загиблого капітана СБУ

У Луцьку відбудеться Міжнародна боксерська матчева зустріч пам'яті майстра спорту України з боксу, учасника АТО, співробітника Служби безпеки України капітана Віктора Мандзика.

Про це повідомляє департамент сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

У спорткомплексі Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки (просп. Грушевського, 2б) зустрінуться збірні команди Луцька та Пінська (Білорусь).

Під час матчу пройде 12 боксерських поєдинків.

Обидві команди сформованні з досвідчених боксерів, членів збірних команд своїх держав. Ці команди між собою зустрічаються вперше.

Збірна м. Луцька сформована з учнів відділення боксу КЗ “ДЮСШ № 2 Луцької міської ради” та ШВСМ. Готує команду до змагань Артур Каменєв, який свого часу тренував самого Віктора Мандзика.

Як зазначає Артур Каменєв, кротке життя його вихованця, вчинки та відвага є прикладом для багатьох юнаків, які приходять на секцію боксу, до того ж проведення таких змагань пополяризує бокс у місті, наслідком чого є бажання багатьох підлітків займатись ним.

Змагання пам'яті Віктора Мандзика проходитимуть уже втретє. У 2017 році, вшанувати пам'ять офіцера СБУ до Луцька прибули Національні боксерські збірні України та Польщі, тоді перемогу святкувала наша дружина з рахунком 8:5, у 2018 році змагались клубні команди КЗ “ДЮСШ № 2 Луцької міської ради та БК “Печера Лева” м. Зембіце (Польща), у підсумку перемогу здобули Луцькі боксери з рахунком 7:6.

Захід відбудеться 23 березня 2019 року  о 17-й год. Вхід вільний. 

Довідково:

Мандзик Віктор Сергійович народився 07.12.1986 року в м. Луцьк, з 2004 по 2009 рік навчався в Інституті фізичної культури та здоров'я Волинського національного університету імені Лесі Українки.

2009 року розпочав службу в органах Служби безпеки України.

2010-2013 – на оперативних посадах УСБУ у Волинській області.

Остання займана посада — оперуповноважений Любомльського міжрайонного відділу УСБУ у Волинській області.

Ще з 13 років Віктор почав активно займатися боксом. Багаторазовий переможець та призер багатьох міжнародних та всеукраїнських змагань з боксу.  У 2007 році на Всеукраїнському турнірі памяті Педро Саеса Бенедикто в м. Сімферополь (АР Крим) – здобув золоту нагороду та виконав норматив майстра спорту України з боксу (наказ Мінсім'їмолодьспорту № 4900 від 14.12.2007).

Під час служби у Волинському відділі ЦСО “Альфа” став найкращим стрільцем відділу, членом збірної команди УСБУ у Волинській області з рукопашного бою. Через серйозну травму Віктор перейшов в оперативний підрозділ.

З січня 2015 року Віктор Мандзик перебував у зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій області, особисто брав участь в затриманні озброєного терориста.

Загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха, виконуючи свій професійний та громадянський обов'язок.

Указом Президента України № 174/2015 від 25.03.2015, “За вагомий особистий внесок у зміцнення національної безпеки, високий професіоналізм, зразкове виконання службового обов'язку та з нагоди Дня Служби безпеки України”, нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі правоохоронці провели чемпіонат із волейболу на честь загиблого капітана СБУ

Надрукувати
мітки:
коментарів