Поділитись:

Як обрати ноутбук: 5 найважливіших параметрів*

Понеділок, 18 березня 2019, 16:02
Як обрати ноутбук: 5 найважливіших параметрів*

Ноутбук дозволяє впоратись із безліччю повсякденних завдань: працювати з офісними документами, проводити презентації, читати новини, підходить для розваг, фільмів, ігор тощо. Однак вибрати відповідний пристрій не так і легко. На ринку комп'ютерної техніки можна знайти чимало моделей з різними характеристиками, призначенням та ціною. Яку саме придбати? Консультанти інтернет-магазину ktc.ua підготували список найважливіших параметрів, на які слід звернути увагу під час вибору.

Призначення

Перш ніж купити ноутбук, визначтесь, для чого він вам потрібен. Брати іміджеву модель для найпростіших офісних завдань на кшталт редагування документів чи ведення звітів не варто: з цим легко впорається бюджетний лептоп. Підійде він і для навчання, і читання новин. Любителям ігор знадобиться ноутбук з потужним процесором, великою кількістю оперативної пам'яті й сучасною графікою. Зазвичай такі моделі мають масивний корпус, тому переносити їх незручно. Ультрабуки та нетбуки — оптимальний вибір для поїздок. Завдяки легкому компактному корпусу їх просто транспортувати. Якщо ви не можете зробити вибір між ноутбуком і планшетом, зверніть увагу на моделі-трансформери зі зйомною клавіатурою.

Екран

Збираючись купити ноутбук в Україні, зважайте на параметри дисплея: діагональ, тип матриці, покриття. Найбільшою популярністю користуються моделі зі стандартним розміром екрана — 15,6 дюйма. На деталізацію впливає роздільна здатність. Щоб отримати якісну картинку, потрібно як мінімум 1920 х 1080 пікселів. Для перегляду фільмів цього більш ніж достатньо. Для графічного дизайну вибирайте модель з більшим показником.

Звертайте увагу на тип матриці. Для роботи й навчання вистачить бюджетної TN. На жаль, вона має суттєві недоліки: тьмяні кольори, малі кути огляду. Щоб насолоджуватись насиченим зображенням, вибирайте IPS.

Начиння

На швидкість роботи ноутбука впливає кількість ядер і тактова частота процесора. Найвищою продуктивністю прославились останні моделі з лінійок i5 й i7 від Intel Core. Швидкодія також залежить від кількості й типу оперативної пам'яті. Для роботи з офісними документами і читання новин достатньо 4 ГБ ОЗУ. Щоб редагувати фото й дивитись фільми в хорошій якості, потрібно як мінімум 8 ГБ. Для ігор знадобиться варіант від 16 ГБ.

Накопичувач

Ноутбук може оснащуватись накопичувачами двох типів: HDD та SSD. Жорсткий диск відрізняється великою кількістю пам'яті (1–2 ТБ), однак зчитує і записує дані в 3 рази повільніше, ніж твердотільний накопичувач. SSD коштує дорожче, проте обробляє інформацію зі швидкістю 400–500 Мбайт/с і не боїться перепадів напруги.

Інтерфейси

Зверніть увагу і на кількість та типи портів. Щоб під'єднувати смартфон, планшет чи зовнішній жорсткий диск, знадобиться USB. Для виведення зображення на екран телевізора потрібен HDMI. Картрідер дозволяє підключати до ноутбука карту пам'яті з фотоапарата чи відеокамери.

Надрукувати
мітки:
коментарів