Поділитись:

Підлітки з бідних країн думають про самогубство частіше, – дослідження

Вівторок, 19 березня 2019, 06:56
Підлітки з бідних країн думають про самогубство частіше, – дослідження

Немає більшої трагедії, ніж смерть молодої людини. Тим не менш, підлітки часто страждають від депресії, яка в деяких випадках закінчується самогубством.

Дослідники з Університету Квінсленда виявили, що підлітки в країнах, які розвиваються, частіше роблять спроби самогубства або мають суїцидальні думки, ніж ті, що живуть у країнах з високим рівнем доходу, – інформує інтернет-портал technology.org

Підлітки страждають від депресії в усьому світі, але схильність до суїциду більше з'являється у підлітків з країн, що розвиваються.

Підлітки багато переживають. Раптом все їхня життя змінюється, вони більше не діти і повинні приймати життєво важливі рішення. Де вони збираються вчитися? Ким вони намагатимуться стати? Вчені виявили, що троє з кожних п'яти підлітків в Самоа вчиняли спробу самогубства, і це лише один приклад. У всіх країнах з низьким і середнім рівнем доходів близько 17% підлітків мали суїцидальні думки або навіть робили спроби самогубства за останні 12 місяців.

Вчені аналізували дані 229,129 підлітків у віці від 13 до 17 років у 59 країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Вони виявили, що підлітки у країнах з високим рівнем доходу не демонструють суїцидальних тенденцій. Це може бути пов'язано з бідністю та політичною напруженістю в країнах з низьким рівнем життя. Підлітки страждають, думаючи про майбутнє і вибір, який вони повинні зробити, але ті самі підлітки з менш розвинених країн уявляють своє майбутнє як щось страшне, і в результаті впадають в депресію. Кількість підлітків-самогубців у Африці просто б'є всі рекорди. Вчені також виявили, що дівчатка частіше мали суїцидальні думки, але різниця між двома статями в цьому аспекті незначна.

Результати цього дослідження дуже важливі. Необхідно якомога швидше розробити стратегії попередження самогубств. Вони повинні бути більш ефективними, і для цього політики повинні розуміти, що велика частина сьогоднішніх підлітків має думки про самогубство або навіть намагалася здійснити самогубство раніше. Доцент Асад Хан, один з авторів дослідження, сказав: "Освіта має першорядне значення, оскільки обмежена поінформованість про депресію в країнах, що розвиваються, робить меншу ймовірність того, що ті, хто потребує професійної або соціальної підтримки, будуть шукати її. Індивідуальні ініціативи щодо запобігання самогубствам потрібні в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, беручи до уваги різноманітні культурні та соціально-економічні передумови країн".

Підлітковий вік – це важкий час, і ми всі повинні пройти через нього. Нам просто слід зрозуміти, що будь-який важкий період має свій кінець. Все минає, просто потрібно трохи терпіння, щоб пережити це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку дівчина порізала собі вени і хотіла викинутися з балкона

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
27 лютого 2024
08 лютого 2024
06 лютого 2024
29 січня 2024
24 січня 2024