Поділитись:

На продажі алкоголю і тютюну Волинь розбагатіла на 18 мільйонів гривень

Вівторок, 19 березня 2019, 08:33

Завдяки відповідальним платникам податків, котрі реалізують підакцизну продукцію з дотриманням вимог закону, місцеві громади Волині у січні-лютому 2019 року поповнилися на понад 18,2 мільйона гривень роздрібного акцизу.

Майже 8,9 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції сплачено у м. Луцьк. 2,7 мільйона гривень роздрібного акцизу отримав м. Ковель, понад 1 мільйон – м. Нововолинськ. Значною мірою стан сплати роздрібного акцизу характеризує ситуацію щодо дотримання норм закону суб’єктами підприємництва, які реалізують  підакцизну продукцію, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Ріст надходжень цього платежу свідчить про ефективність заходів органів місцевої влади та контролюючих структур в питанні легалізації ринку алкогольних напоїв. Оскільки саме реалізації популярної горілчаної продукції та цигарок додає місцевим бюджетам вагому суму надходжень, ми очікуємо від керівників громад докладну інформацію про потенційні зловживання з тим, щоб в межах компетенції вживати передбачені законом контрольно-перевірочні заходи», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, споживачі горілчаного та тютюнового товару теж повинні стати громадськими контролерами в питанні дотримання вимог закону.

«Лише легальна продукція – якісна та не зашкодить здоров’ю споживча. Окрім того, кожен, купуючи такий товар, фактично сплачує акцизний податок, який суб’єкт господарювання повинен перерахувати до бюджету громади. Тож не буде зайвим поцікавитися про наявність ліцензії на право реалізації підакцизної продукції та як відображена сума роздрібного акцизу у фіскальному чеку. Така небайдужа позиція – гарний стимул для підприємців не ігнорувати вимоги закону», – підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вже є сім офіціних мільйонерів

Надрукувати
мітки:
коментарів