Поділитись:

Смартфони на Android матимуть "фішку" iOS

Вівторок, 19 березня 2019, 21:03
Смартфони на Android матимуть «фішку» iOS

Корпорація Google оголосила про зміну вимог до дизайну іконок додатків.

В Android 8.0 Oreo компанія додала підтримку адаптивних іконок, щоб уніфікувати зовнішній вигляд системи, але особливого результату це не дало. Тепер же пошуковий гігант висунув жорсткіші вимоги, щоб навести лад в Google Play, – інформує 24 телеканал. 

Починаючи з 1 квітня розробники зможуть завантажувати в консоль Google Play іконки додатків, що відповідають новому дизайну. З 1 травня Google більше не братиме іконки, які не відповідають новим стандартам. До 24 червня всі іконки, які розробники не оновлять, будуть автоматично перетворені в застарілі. Це нововведення вводиться задля забезпечення однаковості в магазині Google Play. Аналогічні вимоги присутні і в App Store від Apple.

Як і раніше, розмір іконок залишиться 512x512 пікселів, але, згідно з новими правилами, прозорий фон буде заборонений. Google Play для Android і Chrome OS буде динамічно застосовувати закруглені кути і тіні до піктограм. Радіус кута складе 20 % від розміру іконки. 

Ці зміни поки стосуються тільки Android і Chrome OS, тоді як для Wear OS, Android TV та Android Auto розробникам поки не потрібно слідувати єдиному стилю. Більш докладно про нові вимоги з прикладами можна дізнатися на сайті Google.

Смартфони на Android матимуть «фішку» iOS

Смартфони на Android матимуть «фішку» iOS

Нинішній формат та новий уніфікований формат

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ТОП-10 найпотужніших Android-смартфонів

Надрукувати
мітки:
коментарів