Поділитись:

У депутата Волиньради провели обшуки через продані GPS-трекери

Вівторок, 19 березня 2019, 16:15

У січні в житлі та у магазині голови фракції "Самопоміч" у Волинській обласній раді Бориса Бабійчука СБУ проводила обшуки.

Про це повідомляє інший депутат Волиньради Костянтин Зінкевич.

Політик зазначив, що обшуки стали наслідком виявленої апаратури у бідівлі облради, яка, ймовірно, могла використовуватися для прослуховування. Зінкевич зауважив, що Борис Бабійчук – підприємець, який займається продажем комп'ютерної техніки. Він каже, що упродовж року (після інциденту у Волиньраді) до нього в магазин приходив чоловік, який просив привезти йому GPS-трекери певної моделі. Бабійчук відповідав, що таким товаром не торгує.

Згодом, зі слів Зінкевича, Борис придбав декілька трекерів для дітлахів (для поїздки у гори) та кілька "взяв зверху", щоб "відбити" власні витрати. Він зателефонував чоловіку, який хотів таке обладнання, той їх купив, а працівники СБУ задокоментували факт незаконного продажу і згодом провели обшуки у депутата, вилучивши інші GPS-трекери. Обшуки були проведені в рамках кримінального провадження відкритого з приводу знайденого ретранслятора у стінах будівлі  Волиньраді.

Костянтин Зінкевич переконаний, що згадана справа не варта "виїдженого яйця", але саме так, на його думку, здійснюються політичні репресії. 

"Хто заходив у будівлю Волинської обласної ради, будьте готові до обшуків. Особливо ті, хто говорить правду і не підлизує діючій владі", – резюмував він.

Нагадаємо: під час 19-ї сесії Волинської обласної ради голова облради Ігор Палиця повідомив про виявлення під дахом будівлі "невідомої апаратури".

З його слів, фахівці припускають, що це пристрій підсилює сигнал жучків, встановлених в облраді. На місці поліцейські Луцького відділу поліції встановили, що виявлене обладнання є ретранслятором, призначеним для підсилення сигналу радіозв'язку між портативними радіостанціями. Відомості внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відроджена "Самопоміч" у Волиньраді: куди подівся Імберовський?

 

Надрукувати
мітки:
коментарів