Поділитись:

Італійський співак Аль Бано погрожує Україні Стразбурзьким судом

Вівторок, 19 березня 2019, 17:17
Італійський співак Аль Бано погрожує Україні Стразбурзьким  судом

Італійський співак Аль Бано, якого Міністерство культури України внесло у список осіб, які становлять загрозу для національної безпеки, попросив уряд Рима, аби той став на його захист. Аль Бано оголосив теж, що буде вимагати відшкодування.

Про це пише Monitor Info, посилаючись на niezalezna.pl.

Мінкульт України прийняв це рішення на початку березня через проросійські висловлювання Аль Бано. Той, зокрема, заявив, що анексований Росією Крим був і є російським. Адвокат співака Крістіано Магалетті заявив: «Ми не зупинимося і дійдемо аж до Страсбурга, адже це може стати небезпечним прецедентом». Таким чином юрист натякнув, що може направити справу на розгляд Європейського суду з прав людини.

«Аль Бано – громадянин світу і друг усіх, він повинен мати право вільно приїхати в Україну. Просимо наш уряд негайно втрутитися, адже несправедливо зазнав нападок митець – символ італійської пісні», – заявив адвокат.

Він звернувся до італійських ЗМІ, коментуючи численні кпини над справою Аль Бано в пресі, радіо і телебаченні: «Не можна відноситися до цього питання поверхово і з іронією, потрібно дискутувати з наполегливістю того, хто зазнав величезної несправедливості», – сказав Крістіано Магалетті.

Також повідомляється, якщо Аль Бано отримає відшкодування, він передасть його на благодійні цілі організацій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Репер Guf, Аліса Фрейндліх та інші: Мінкульт поповнив список "заборонених" артистів

Надрукувати
мітки:
коментарів