Поділитись:

Здорове харчування не захистить Вас від деменції, - вчені

Вівторок, 19 березня 2019, 23:26
Здорове харчування не захистить Вас від деменції, - вчені
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Здорова дієта не може бути фактором розвитку деменції.

Наявність хорошої здорової дієти надзвичайно важливо, і це знають усі. Ми повинні їсти достатньо фруктів і овочів, і водночас обмежити споживання солодощів і нездорової їжі. Однак існують певні міфи про здорову дієту. Вчені стверджують, що якість дієти у середньому віці фактично не пов'язана з пізнішим ризиком деменції, – повідомляє інтернет-портал technology.org

Деменція – це те, чого багато з нас бояться, і тому ми прагнемо вести здоровий спосіб життя. Однак, наша дієта не має нічого спільного з ризиком деменції. Вчені проаналізували дані від понад 8 тисяч дорослих протягом двох десятиліть і дійшли до висновку про те, що дієта зовсім не пов'язана з ризиком деменції. Що цілком заперечує декілька попередніх досліджень, які встановили, що дієта після 60 років може бути пов'язана з когнітивним здоров'ям. Проте ці дослідження проводились недостатньо часу, щоб бути достовірними.

Дослідники спостерігали за людьми близько 50 років, які не мали діагнозу деменції. Через 25 років було зареєстровано 344 випадки деменції серед цих дорослих. Деякі з цих людей дійсно піклувалися про себе, маючи дієту, багату овочами, фруктами, цілими зернами, горіхами і бобовими. У той час як інші не звертали свою увагу на раціон. Вчені не могли знайти співвідношення між здоровою дієтою і зниженням ризику деменції. Це може означати, що здорове харчування не захистить від деменції. З іншого боку, здорове харчування робить організм здоровішим та зменшує ризики раку.

Хоча вчені не знайшли зв'язку між дієтою та деменцією, вони, безумовно, існують між дієтою та смертністю. Чим здоровішу їжу ви споживаєте, тим краще ви будете відчувати себе і менше хвороб будете мати. Однак здається, що шкідлива їжа насправді не збільшує ризик деменції. Доктор Севірін Сабія, співавтор дослідження, вважає:

«Необхідні подальші дослідження, щоб показати, чи дієта грає роль запобігання деменції у поєднанні з іншими способами життя або в підгрупах з підвищеним ризиком деменції».

 Отож, ми не повинні відчувати себе винними за те, що їмо шматок пирога. Але все ж, здорове харчування – це те, що наше тіло потребує і хоче. Ви повинні спробувати зробити зміни на краще, щоб покращити себе. Зрештою, ви будете почувати себе краще і житимете довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект допоможе діагностувати доброякісні та ракові пухлини

Надрукувати
мітки:
коментарів