Поділитись:

Офіційні працівники поповнили бюджети Волині на 600 мільйонів гривень

Середа, 20 березня 2019, 17:11
Офіційні працівники поповнили бюджети Волині на 600 мільйонів гривень

Упродовж січня-лютого 2019 року з легальних доходів волинян до бюджетів різних рівнів спрямовано 612,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Сума сплаченого ПДФО в області перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 19,9 відсотка, – інформують в ГУ ДФС у Волинській області. 

Окрім підвищення соціальних стандартів, ріст надходжень бюджетоформуючого для громад ПДФО в ГУ ДФС в області пов’язують насамперед з належним рівнем податкової культури платників податків та якісним податковим супроводом, що забезпечують органи ДФС у взаємодії з бізнесом.

«Переваги офіційного працевлаштування – очевидні для кожного працівника, котрий перебував на лікарняному, оформлював субсидію  чи планує виходити на пенсію. Саме офіційний трудовий стаж гарантує соціальні виплати та гідну пенсію, оскільки лише з легальної зарплати сплачуються податки. Цей момент повинні врахувати працедавці і планувати свою бізнес-діяльність, зважаючи на інтереси держави, громади та найманих працівників», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, органи місцевої влади повинні максимально використовувати свої повноваження з тим, щоб впорядкувати трудові відносини.

«Найбільш відчутний фінансовий результат від детінізації ринку праці отримують саме громади – досить часто податок на доходи фізичних осіб найбільшою мірою формує місцевий бюджет. Тож від добропорядності працедавця залежить, чи матимуть право на соціальні гарантії наймані працівники, а бюджет – кошти. Робота у напрямку легалізації праці залишається пріоритетним завданням волинських фіскалів», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
13 квітня 2024