Поділитись:

Hyundai замінить звичайний ключ додатком на телефоні

Середа, 20 березня 2019, 23:22
Hyundai замінить звичайний ключ додатком на телефоні

Скільки запасних ключів від вашого автомобіля ви маєте? Один? Можливо, два? Створення запасного ключа потребує часу, але що, якби це було так само просто, як завантаження програми? Це невдовзі стане реальністю для власників автомобілів Hyundai. Компанія розробила новий цифровий ключ, який дозволить чотирьом довіреним особам використовувати автомобіль без звичних матеріальних ключів, – повідомляє інтернет-портал technology.org.

Хоча функція відкриття та закриття дверей автомобіля за допомогою смартфону вже відома, технологія все ще здається вражаючою. Сьогодні кожен носить смартфон повсюди з собою, так чому б не замінити матеріальний ключ? Насправді все досить просто, незважаючи на грандіозність. Для нових автомобілів Hyundai буде встановлено технологію Near Field Communication ("зв'язок на невеликих відстанях") на ручках дверей водія і переднього пасажира, а інша – на бездротовому зарядному пристрої. Двері визначатимуть наявність телефону з авторизованим додатком і дозволятимуть відкрити транспортний засіб, а за допомогою внутрішнього передавача можна буде завести автомобіль.

Цифровий ключ Hyundai витіснить матеріальні ключі. Автомобіль може експлуатуватися повністю без ключів – ви тільки кладете телефон на зарядний пристрій і автомобіль готовий їхати. Завести машину так легко, як натиснути кнопку START / STOP. Відсутність матеріальних ключів звільнить ваші кишені, що особливо важливо, коли ви йдете на пляж або на тренування. Але переваги цієї технології не закінчуються.

Цифрові ключі можуть мати декілька опцій. Автомобілі можуть визначати їх і пропонувати різні налаштування для окремого водія. Наприклад, для кожного водія можна заздалегідь встановити положення для сидіння. Позиція керма, бічні дзеркала, аудіо-, відео- та навігаційні системи, а також індикатор на лобовому склі можуть бути підготовлені для кожного водія індивідуально.

Цифровий ключ дозволить також виконувати деякі функції дистанційного керування. Водії зможуть заблокувати та розблокувати автомобіль, активувати сигналізацію та запустити двигун, не знаходячись в автомобілі. Після того, як стануть доступними автоматизовані функції паркування, вони також контролюватимуться через цифровий ключ. Також цікаво, що Hyundai подумав про батьків – вони зможуть надати дітям доступ до транспортного засобу на певний час. Це також буде корисним для служб обміну автомобілями.

Звичайно, у деяких ситуаціях вам доведеться передавати ключі комусь іншому. Наприклад, ви зазвичай залишаєте ключі від машини в ремонтній майстерні. Ви не можете віддати свій телефон, тому Hyundai пропонує смарт-ключі і ключі типу карт для цих випадків. Хо Юо, керівник групи компаній з розвитку електроніки Hyundai Motor Group, зазначив: "Цифровий ключ принесе користь дуже широкому колу майбутніх клієнтів Hyundai, а також дасть можливість для розвитку нових інноваційних схем спільного використання автомобілів".

Автомобілі стають все більш пов'язаними. Ви використовуєте багато різних програм протягом дня, так чому б не скористатися додатком для вашого автомобіля? Він пропонує багато функціональних можливостей, є цілком безпечним і усуває необхідність використання додаткових ключів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Tesla представила новий електрокар (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024